Ο πλανήτης εκπέμπει sos: Λιώνει ο παγετός στον κρατήρα Batagaika της Σιβηρίας

Ανατριχίλα προκαλεί ο ήχος από το λιώσιμο του μόνιμου παγετού στον κρατήρα που ονομάζεται «Πύλη της κολάσεως» στην Σιβηρία.

Υπό άλλες συνθήκες το τρεχούμενο νερό είναι ένας χαλαρωτικός ήχος, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση σηματοδοτεί την ταχεία απόψυξη του παγωμένου εδάφους χιλιάδων ετών και κάνει εμφανή πλέον τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής.

Το έδαφος του κρατήρα Batagaika ή Batagai καταρρέει. Τα βράχια γύρω από τον κρατήρα, μερικά ύψους έως και 100 μέτρων, θρυμματίζονται λόγω του παγετού που λιώνει.

Το μέρος αυτό είναι γνωστό, κυρίως

στους ντόπιους, ως η πόρτα του κάτω κόσμου, και πολλοί φοβούνται να το πλησιάσουν, ειδικά αφότου άκουσαν τρομακτικές εκρήξεις από το σημείο.

Αυτοί οι θόρυβοι είναι πιθανώς μεγάλα κομμάτια παγωμένου εδάφους που καταρρέουν στις πλευρές του γκρεμού από το ασταθές χείλος καθώς η τάφρος του μόνιμου παγετού ανοίγει ακόμη περισσότερο.

Researcher Sergey Fedorov said about Batagai 5 years ago: 'Imagine there was a city above what is now an ever-deepening depression? It's time for the world to wake up and pay more attention to what is happening (with melting permafrost) here in Yakutia' https://t.co/NI0PfEcAGi https://t.co/VqnjuioVxE pic.twitter.com/F1A6lAPwnz

— The Siberian Times (@siberian_times) October 27, 2021

Διαβάστε επίσης

Γιώργος Κατρούγκαλος: Λιποθύμησε στην κηδεία της Φώφης Γεννηματά

Βαλτινός: Σε μια παράσταση με ρώταγαν «αθώος ή ένοχος» και η μάνα μου φώναζε «αθώος» (Video)

28η Οκτωβρίου: Μαζική «απόδραση» το 4ήμερο – Βουλιάζουν οι χειμερινοί προορισμοί (πίνακας-τιμές)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λιώνει, Batagaika, Σιβηρίας,lionei, Batagaika, sivirias