Ο Λαγός έφερε σε... αμηχανία την εισαγγελέα με τα «καλά του λόγια» - Απαίτησε την εξαίρεση όλων των άλλων δικαστών (Photos)

ΕΛΛAΔΑ

 

Λίγα λεπτά μετά τις 10 έφτασε στο Εφετείο ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης Λαγός. Ο ευρωβουλευτής, μπήκε από την πλαϊνή πόρτα καθώς έξω από το δικαστήριο ήταν συγκεντρωμένοι εκατοντάδες αντιφασίστες διαδηλωτές από το ΠΑΜΕ και άλλους φορείς και συλλογικότητες.

Προκλήσεις και εντός δικαστηρίου

Το πρώην πρωτοπαλίκαρο του Ν. Μιχαλολιάκου την περίοδο… ακμής του νεοναζιστικού μορφώματος,

με προκλητικό ύφος δήλωσε απευθυνόμενος στην Πρόεδρο: «Θεωρώ ότι υπάρχει προκατάληψη απέναντί μας. Μέχρι και ο πρωθυπουργός σας έχει πιέσει για την απόφασή σας».

Αφού ο Λαγός ενημέρωσε ότι διόρισε δικηγόρο του έναν θαυμαστή της 4ης Αυγούστου και του δικτάτορα Μεταξά, τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, πατέρα του βουλευτή της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη, ο δικηγόρος του απαίτησε με θράσος την εξαίρεση όλης της έδρας του δικαστηρίου αναπτύσσοντας το αίτημα του Γιάννη Λαγού. Συγκεκριμένα έγινε λόγος για εξαίρεση της έδρας του δικαστηρίου, των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της σύνθεσης, πλην της εισαγγελέως και του αναπληρωτή εισαγγελέα.

Δικηγόρος του Λαγού ανέλαβε ο θαυμαστής της 4ης Αυγούστου και του δικτάτορα Μεταξά, Κωνσταντίνος Πλεύρης

Ασφαλώς το γεγονός αυτό θα έφερε σε θέση μάλλον αμηχανίας την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου που η αντιφατική στάση της στις τελευταίες κρίσιμες συνεδριάσεις του δικαστηρίου προκάλεσε αίσθηση. Ήταν αυτή που πρότεινε την αθώωση σχεδόν όλων των κατηγορουμένων, γεγονός που εάν υιοθετούνταν από το δικαστήριο, θα οδηγούσε στο μέγα σκάνδαλο της απαλλαγής της εγκληματικής συμμορίας και στην νομιμοποίηση των δολοφονικών και τρομοκρατικών πρακτικών της.

Η εισαγγελέας του δικαστηρίου Αδαμαντία Οικονόμου

Ακριβώς όμως αυτή της η τοποθέτηση ήταν που βρήκε ένθερμη υποστήριξη από τον Γιάννη Λαγό.

Ο Κ. Πλεύρης υιοθετώντας και εκφράζοντας αυτός προφανώς τη γραμμή Λαγού, μίλησε για «παραβιάσεις των νόμων του κράτους με την ανοχή του δικαστηρίου σας» και ότι «υπαρχει επηρεασμός του δικαστηρίου σας». Όψιμα θυμήθηκε το… μιντιακό κατεστημένο που στρέφεται «κατά της εισαγγελέως επειδή δεν συμφώνησε με την άποψη τους».

Ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί

Η διαδικασία που προβλέπεται να ακολουθηθεί είναι: Αφού ο συνήγορος εκθέσει νομικά το αίτημα του εντολέα του και το παραδώσει γραπτώς, η παρούσα σύνθεση -εφόσον δεν κριθεί απαράδεκτο το αίτημα- θα πρέπει να αποσυρθεί και στην έδρα να ανέβει άλλη σύνθεση, που θα κρίνει την αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλε ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης Λαγός. Η εξέλιξη της διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής θα κριθεί μετά την απόφαση που θα λάβει η νέα σύνθεση.

Γιάννης Λαγόςδίκη Χρυσής ΑυγήςΑδαμαντία ΟικονόμουΚωνσταντίνος ΠλεύρηςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα