Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος απαντά στην Έλενα Ακρίτα για τον Σεφερλή

MEDIA

Όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που παίρνουν θέση στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Έλενα Ακρίτα και τον Μάρκο Σεφερλή με αφορμή την ακύρωση της παράστασης «Ζητείται Ψεύτης» στο Παλλάς.

Ένας από αυτούς είναι και ο Κώστας Γεωργουσόπουλος ο οποίος επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- την καλλιτεχνική αξία του κωμικού ηθοποιού, τονίζει ότι η Έλενα ακρίτα όπως και οι υπόλοιποι που τον κατακρίνουν, δεν τον έχουν παρακολουθήσει ποτέ.

«Τον θεωρώ πολύ μεγάλο κωμικό, πολύ σπουδαίο κειμενογράφο,

σπουδαίο λογοπλάστη… Να απαντήσω τι λέει η κυρία Ακρίτα; Όχι! Δεν τον έχει δει, όπως και κανένας από αυτούς που τον κρίνουν, σας πληροφορώ. Δεν έχουν πάει ποτέ στο Δελφινάριο.

Καταρχήν, ο άνθρωπος αυτός δεν βωμολοχεί. Αφήνει υπονοούμενα, υπαινιγμούς σεξουαλικούς. Και πού δεν γίνεται πλέον αυτό; Το κοινό του, εξάλλου, είναι γιαγιάδες και παιδιά. Είναι δυνατόν να είσαι πατέρας και να βωμολοχείς για να προκαλέσεις γέλιο; Εν κατακλείδι, νομίζω πως δεν ξέρουν τι σημαίνει trash και είμαι απολύτως βέβαιος ότι δεν τον έχουν δει στο θέατρο. Δεν θα ασχοληθώ άλλο με αυτά τα θέματα. Να πάνε να τον δουν και μετά να κρίνουν», καταλήγει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος.

Για το επίμαχο κείμενο της Έλενας Ακρίτα, ο κριτικός θεάτρου λέει: «Όλο αυτό δεν είναι κριτική. Μην μπερδεύουμε την κριτική με οποιοδήποτε δημοσιογραφικό σχόλιο. Η κριτική έχει άλλου είδους διαδικασία. Έχει άλλο ύφος και είναι εντελώς διαφορετικό λογοτεχνικό είδος» ανέφερε, μιλώντας στην Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα.

Μάρκος ΣεφερλήςΈλενα ΑκρίταΚώστας ΓεωργουσόπουλοςκριτικήHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα