Ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη σε selfie μπροστά από αφίσα του Ερντογάν (Photo)

ΚΟΣΜΟΣ

Τις πρώτες ώρες μετά τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία από τον 22χρονο Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάνς, τα σενάρια που τον θέλουν να ήταν μέλος της οργάνωσης Χιζμέτ του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος θεωρείται από τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν και την κυβέρνηση πως ήταν αυτός πίσω από το πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου, κατέκλεισαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Μάλιστα ο Δήμαρχος της Αγκυρας Μελίχ Γκιοτσεκ, γνωστός για τις προκλητικές τους δηλώσεις, είπε όπως η οργάνωση του Γκιουλέν βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του πρέσβη, λέγοντας μάλιστα πως οι επιθέσεις τέτοιου

τύπου πρόκειται να συνεχιστούν.

Ωστόσο, αρκετά κουρδικά μέσα στην Τουρκία παρουσιάζουν μια εικόνα η οποία, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν, παρουσιάζει τον νεκρό δράστη να τραβά… selfie μπροστά από αφίσα του Ερντογάν και του ΑΚΡ. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Haberturk την οποία επικαλούνται τα κουρδικά ΜΜΕ, ο Αλτιντάς είχε εργαστεί ως σωματοφύλακας του Ερντογάν σε αρκετές περιστάσεις τα τελευταία δύο χρόνια.

Όλα όσα θα γίνουν γνωστά τις επόμενες μέρες θα έχουν ιδιαίτερη σημασία ώστε να καταλάβουμε τα κίνητρα του δράστη πίσω από την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί πως και ο Φετουλάχ Γκιουλέν καταδίκασε ως ειδεχθή την επίθεση.

ΤουρκίαΡώσος πρέσβηςδολοφονία πρέσβηΜεβλούτ Μερτ ΑλτιντάςΦετουλάχ ΓκιουλένΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρώσου, Ερντογάν Photo,rosou, erntogan Photo