Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου αντιμέτωπος με δίκη και τετραετή φυλάκιση

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου βρίσκεται αντιμέτωπος με δίκη εξαιτίας δήλωσης που να είχε κάνει για τις δημοτικές εκλογές του 2019.

Εισαγγελέας ζήτησε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών και 1 μήνα.

Ο κ. Ιμάμογλου, μέλος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), κατηγορείται για δημόσια εξύβριση μελών της εκλογικής επιτροπής της Τουρκίας, ανέφερε χθες το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Είχε διαψεύσει τις κατηγορίες στο πλαίσιο έρευνας που είχε διενεργηθεί στο παρελθόν, κατά την

ίδια πηγή. Δεν μίλησε για συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά έκανε «οξείες πολιτικές επικρίσεις», είχε πει.

Ο δήμαρχος φέρεται να είχε αποκαλέσει «ηλίθιους» τους αξιωματούχους της εκλογικής επιτροπής που είχαν ακυρώσει τις εκλογές του Μαρτίου του 2019, σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah.

Η επίμαχη δήλωση είχε γίνει στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τον Νοέμβριο του 2019, κατά το Ανατολή.

Σε εκείνες τις εκλογές ο κ. Ιμάμογλου είχε κερδίσει οριακά τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK). Μετά την απόφαση της εκλογικής επιτροπής να ακυρωθεί η διαδικασία, στις νέες δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Ιούνιο, κέρδισε με μεγάλη διαφορά.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου θεωρείται πιθανός αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές που κανονικά θα διεξαχθούν το 2023.

Δικηγόροι του κ. Ερντογάν υπέβαλαν εξάλλου μήνυση και αγωγή εναντίον της Τζάναν Καφταντζίογλου, δημοφιλούς πολιτικού του CHP στην Κωνσταντινούπολη, ερίζοντας πως εξύβρισε τον αρχηγό του κράτους.

Οι δικηγόροι του κ. Ερντογάν ζητούν η κυρία Καφταντζίογλου να πληρώσει πρόστιμο 500.000 τουρκικών λιρών (περίπου 48.000 ευρώ) επειδή κατ’ αυτούς προσέβαλε τον πρόεδρο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τον Ιανουάριο σχετικά με τις κινητοποιήσεις στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου. Η πολιτικός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία είχε αναφερθεί στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την έκφραση «το πρόσωπο που κατέχει την προεδρική καρέκλα». Δεν έχει ακόμη γίνει σαφές αν η τουρκική δικαιοσύνη θα αποδεχθεί τη μήνυση και την αγωγή.

Ειδήσεις σήμερα

Αυτοψία στα Γεράνεια Όρη: Ο Παράδεισος που έγινε στάχτη (Photos/Video)

Γιώργος Πλειός στο topontiki.gr: Τα social media έχουν συμπληρωματικό ρόλο, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά ΜΜΕ

Ξεκινούν τα θερινά θέατρα

Keywords
Τυχαία Θέματα