«Ο χώρος του μόντελινγκ δεν είναι τσίρκο» - Ο Μιχάλης Πάντος σχολιάζει το GNTM

ΕΛΛAΔΑ

 

Ο Μιχάλης Πάντος, ο οποίος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή του στο «Project Runway» του Open TV, μιλά στο ΕΘΝΟΣ TV για τη μόδα, σχολιάζει τη μεγάλη απήχηση του ριάλιτι «GNTM» και συμβουλεύει τα νέα μοντέλα.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον χώρο της  μόδας;

Οταν ήμουν φοιτητής στο ΤΕΦΑΑ (Γυμναστική Ακαδημία), έτυχε να με συναντήσει μια γυναίκα, η Λάουρα ντε Νίγκρις, η αποκαλούμενη «σιδηρά κυρία» της μόδας της εποχής εκείνης, η οποία μου ζήτησε να εργαστώ στο πιο φημισμένο περιοδικό μόδας, που ήταν τότε η «Γυναίκα». Στην αρχή ήμουν φοβισμένος. Πήγα για να βγάζω το χαρτζιλίκι μου, αλλά στην πορεία μού άρεσε ο χώρος της μόδας και αποφάσισα να σπουδάσω μόδα.

Τι είναι μόδα για εσάς;

Ο,τι είναι μόδα και για τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό που ζούμε, αυτό που φοράμε, αυτό που βλέπουμε, αυτό που αισθανόμαστε. Η μόδα διατρέχει όλους τους ανθρώπους, είτε τους ενδιαφέρει περισσότερο είτε όχι και τους αφορά. Διότι και ακούσια να πας να αγοράσεις από ένα πανέρι ένα ρούχο, για να φτάσει στο πανέρι αυτό το ρούχο έχει κάνει έναν κύκλο. Αρα μας αφορά όλους.

Στην Ελλάδα, το ριάλιτι μόδας GNTΜ βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας και βλέπουμε ξαφνικά ένα μεγάλο ενδιαφέρον για τον κόσμο της ομορφιάς και της μόδας. Πού το αποδίδεται αυτό;

Δεν είναι ξαφνικό το ενδιαφέρον για τη μόδα. Λόγω του ριάλιτι βλέπουμε ξαφνικά το ενδιαφέρον. Είναι αυτό που σας είπα μόλις πριν. Προφανώς υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει αυτό το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο κομμάτι, διότι αφορά πολύ κόσμο. Και για τον λόγο αυτό έχει την απήχηση αυτή στο κοινό το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Εσείς βλέπετε GNTM; Ποια είναι η γνώμη σας;

Το βλέπω κάποιες φορές και το βλέπω με πολλή αγάπη, διότι συμμετέχουν σε αυτήν την εκπομπή φίλοι μου, οι οποίοι ρωτούν τη γνώμη μου όταν συναντιόμαστε. Μου αρέσει, είναι αρκετά αξιοπρεπές για όσους εργάζονται γι’ αυτό, είτε μπροστά είτε πίσω από τις κάμερες. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι, που έχει μια διαφορετική δομή για να εξυπηρετεί τους δικούς του σκοπούς. Για να το βλέπει, δηλαδή, ο κόσμος και να ευχαριστιέται. Στην πραγματικότητα, διαφέρει η συμπεριφορά που βλέπουμε προς τα μοντέλα. Δεν βάζουμε, δηλαδή, τα μοντέλα ούτε να κρεμιούνται ούτε να πηδάνε φωτιές κ.λπ. Δεν είναι τσίρκο.

Συμφωνείτε με την κριτική που ασκείτε προς τις διαγωνιζόμενες από τα πρόσωπα της επιτροπής;

Αλλοτε συμφωνώ και άλλοτε συμφωνώ λιγότερο. Αλλά σας λέω και πάλι ότι καταλαβαίνω τη δομή του παιχνιδιού. Δεν παύει να ’ναι ένα τηλεοπτικό προϊόν.

Αν σας γινόταν πρόταση να είστε μεταξύ των κριτών σε έναν νέο κύκλο του GNTM, τι θα απαντούσατε;

Μου είχε γίνει πρόταση πριν πάρω μέρος στην εκπομπή «Project Runway» του Open. Απάντησα αρνητικά γιατί είχα έναν φόβο για την τηλεόραση. Γιατί όταν έχεις συνηθίσει τριάντα χρόνια να είσαι πίσω από την κάμερα, είναι πολύ δύσκολο να έρθεις μπροστά. Τώρα, αν θα πήγαινα σε έναν νέο κύκλο πραγματικά δεν το ξέρω. Ολα είναι υπό συζήτηση.

Από τα κορίτσια που συμμετέχουν στον φετινό κύκλο του GNTM υπάρχουν κάποια που θα μπορούσαν να σταδιοδρομήσουν στον χώρο της μόδας;

Κάποια από τα κορίτσια τα ξέρω. Με μία μάλιστα έχουμε συνεργαστεί και είναι εξαιρετική και στη δουλειά της και ως χαρακτήρας και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Ναι, θεωρώ ότι κάποια από τα κορίτσια του GNTM θα μπορούσαν να έχουν μια πορεία στον χώρο της μόδας.

Ποια είναι τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνει μια κοπέλα αν θέλει να ακολουθήσει καριέρα στο μόντελινγκ;

Να πάει σε ένα υπεύθυνο γραφείο, που θα της πει τις δυνατότητες που έχει. Ξέρετε, το μοντέλο δεν είναι κάποιο κορίτσι που στέκεται ακίνητο. Οι κοπέλες που ακολουθούν τον συγκεκριμένο δρόμο πρέπει να ξέρουν την κίνησή τους, το συναίσθημά τους.

Ποια είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει κανείς μοντέλο σήμερα;

Τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει το κάστινγκ. Το κριτήριο πλέον δεν έχει να κάνει με το αν μια κοπέλα είναι ψηλή, διαθέτει υπέροχο σώμα, είναι δηλαδή μια κούκλα. Πλέον τον ρόλο του μοντέλου μπορούν να τον παίξουν και διαφορετικοί χαρακτήρες, και αυτό είναι πολύ ευχάριστο και συνάμα ενδιαφέρον.

Πόσα χρήματα μπορεί να βγάζει ένα μοντέλο;

Τα γνωστά μοντέλα της πασαρέλας στο εξωτερικό κερδίζουν πολλά εκατομμύρια δολάρια.

Tι θα συμβουλεύατε τα νέα κορίτσια που θέλουν να ασχοληθούν με το μόντελινγκ;

Να πατάνε στη γη. Γιατί αυτό που παρατηρώ μέσα από τα social media, με τις σέλφι που βγάζουν, είναι ότι όλες θέλουν να γίνουν μοντέλα. Αρα πρέπει λίγο να είναι ρεαλίστριες, γιατί, ξέρετε, δεν μπορούμε εμείς να δούμε το είδωλό μας στον καθρέπτη αντικειμενικά. Τον βλέπουμε πάντα υποκειμενικά. Οπότε κάποιος άλλος πρέπει να μας δει και να μας συμβουλεύσει. Από κει και πέρα, είναι στο χέρι του καθενός το πώς θα το διαχειριστεί και πώς θα εξελιχθεί.

Ο χώρος της μόδας κρύβει κινδύνους για ένα νέο μοντέλο;

Οσο κρύβει κι ένας άνθρωπος που δουλεύει σε ένα περίπτερο νύχτα ή ένας άνθρωπος που δουλεύει στον δρόμο και μπορεί να τον χτυπήσει ένα αυτοκίνητο.

Με τι ασχολείστε αυτό το διάστημα;

Μόλις τέλειωσα με πολύ μεγάλη επιτυχία ένα πρότζεκτ στο Μουσείο Μπενάκη με φορεσιές από όλη την Ελλάδα και τώρα ετοιμάζομαι για το Bridal Εxpo, που θα γίνει τον Ιανουάριο στο Ζάππειο.

GNTMΠάντοςμόδατσίρκοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα