Ο Μπόρις Τζόνσον ανατρέπει την ουσία του Brexit

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε προσωπικές του συνομιλίες ο Μπόρις Τζόνσον, υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, ένας από τους ηγέτες της εκστρατείας υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, εμφανίζεται να υπερασπίζεται την ελευθερία της μετακίνησης σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Τζόνσον «μας είπε ότι προσωπικά είναι υπέρ της ελεύθερης μετακίνησης, αλλά πρόσθεσε ότι η Βρετανία επηρεάζεται περισσότερο από την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ» είπε αξιωματούχος της ΕΕ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sky News.

Σύμφωνα

με άλλα ρεπορτάζ, ο Τζόνσον φέρεται να υπερασπίζεται την ελεύθερη μετακίνηση λέγοντας ότι αυτό ανταποκρίνεται στα πιστεύω του.

Οι δηλώσεις του Τζόνσον έρχονται σε αντίθεση με την δέσμευση της κυβέρνησης και της πρωθυπουργού Μέι, να περιορίσει τη μετανάστευση προς τη Βρετανία, μία θέση που την έχει εκφράσει δημόσια. Πριν από λίγες εβδομάδες σύμφωνα με τσεχική εφημερίδα είχε εκφράσει την έντονη δυσφορία της για το γεγονός ότι η ελευθερία της μετακίνησης είναι μία από τις τέσσερις θεμελιώδεις ελευθερίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών απάντησε στα σχόλια των διπλωματών λέγοντας πως «αυτό που είπε ο Μπόρις είναι κάτι που έχει πει και στο παρελθόν». Είναι υπέρ της μετανάστευσης, αλλά θέλει να ανακτήσει τον έλεγχο στον αριθμό των μεταναστών. «Δεν είπε ότι υποστηρίζει την ελευθερία της μετακίνησης και προκαλεί τον οποιοδήποτε να αποδείξει ότι έχει πει κάτι τέτοιο» καταλήγει το σχόλιο του Βρετανικού ΥΠΕΞ.

Επιμέλεια: Κυριάκος Αργυρόπουλος

BrexitΜπόρις ΤζόνσονHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα