Νέο αντισημιτικό κρούσμα στη Γαλλία: Γέμισαν σβάστικες τάφους Εβραίων (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Το φάντασμα του αντισημιτισμού κάνει εκ νέου με έντονο τρόπο την εμφάνισή του στη Γαλλία, τρομάζοντας την κυβέρνηση Μακρόν.

Νέο κρούσμα στην πόλη Κουατζενχάιμ στην Αλσατία, όπου βάνδαλοι βεβήλωσαν περισσότερους από 80 τάφους Εβραίων, σχηματίζοντας στις πλάκες σβάστικες και γράφοντας φιλοναζιστικά συνθήματα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ εξέφρασε την αηδία και την οργή του για το περιστατικό, ενώ το Ελιζέ θορυβήθηκε σε τέτοιο βαθμό που ο Εμανουέλ Μακρόν σκέφτηκε να

επισκεφθεί την πόλη.

Το 2018 οι εκδηλώσεις αντισημιτισμού στη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 74% σε σχέση με το 2017, καθώς καταγράφηκαν 541 περιστατικά, έναντι 311 τον περασμένο χρόνο.

Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ εξέφρασε την ανατριχιαστική άποψη ότι «ο αντισημιτισμός είναι βαθιά ριζωμένος στη γαλλική κοινωνία. Θα θέλαμε να είναι αλλιώς, αλλά δυστυχώς είναι έτσι».

Ο ίδιος ο Μακρόν τόνισε ότι «κάθε φορά που ένας Γάλλος πολίτης, επειδή είναι Εβραίος, προσβάλλεται, απειλείται, ή ακόμα χειρότερα, τραυματίζεται ή σκοτώνεται, ολόκληρη η Δημοκρατία δέχεται επίθεση».

ΓαλλίαΑλσατίανεκροταφείοβεβήλωσησβάστικεςΜακρόνHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα