Μυστήρια στον πλανήτη Άρη: Συντρίμμια UFO ή… σκουπίδια Γήινων; (Photos)

Μοιάζουν με συντρίμμια κάποιου UFO στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη, λες και κάποιοι εξωγήινοι έφτασαν με ιπτάμενο δίσκο που έκανε ανώμαλη προσεδάφιση. Η φωτογραφία θα μπορούσε να τροφοδοτήσει την φαντασία όσων πιστεύουν στην ύπαρξη κάποιου άλλου πολιτισμού στο διάστημα. Στην πραγματικότητα όμως αποκαλύπτει τα … σκουπίδια που αφήνουμε στο διάστημα εμείς οι Γήινοι.

Η φωτογραφία αυτή δόθηκε στη δημοσιότητα από την NASA

και αποτυπώνει το σπασμένο κέλυφος που χρησιμοποιήθηκε για την ασφαλή προσεδάφιση του οχήματος Perseverance Mars και του ελικοπτέρου Ingenuity στον κόκκινο πλανήτη. Η αποστολή έγινε πέρυσι και στέφθηκε από επιτυχία, αφού το όχημα και το ελικόπτερο έφτασαν με ασφάλεια στην επιφάνεια του Άρη.

We've seen Mars rover landing hardware on the ground, as in the case of Opportunity's heat shield (left), and from space, like @MarsCuriosity's parachute (right). But this is the first time it's been observed by helicopter! https://t.co/XMocS59vka https://t.co/gp9zOuUQwg pic.twitter.com/JgJL1BAl5w

NASA Mars (@NASAMars) April 27, 2022

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από το ελικόπτερο Ingenuity την περασμένη εβδομάδα και εστάλη πίσω στη Γη. Μάλιστα στο βάθος φαίνεται και το αλεξίπτωτο που χρησιμοποιήθηκε για την περίπλοκη επιχείρηση προσεδάφισης.

Τα «επτά λεπτά τρόμου»

Όπως λένε οι επιστήμονες της NASA η κάθοδος ενός διαστημικού οχήματος στην επιφάνεια του Άρη είναι εξαιρετικά λεπτή επιχείρηση και οι ειδικοί αντιμετωπίζουν «επτά λεπτά τρόμου» στο τέλος της αποστολής.

Συγκεκριμένα στο τελευταίο στάδιο ενώ το διαστημόπλοιο περνά από την ατμόσφαιρα του Άρη με ταχύτητα 12.000 μιλίων την ώρα και σε συνθήκες εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών, πρέπει σε περίπου 400 δευτερόλεπτα να επιβραδύνει για να φτάσει να κινείται με ταχύτητα ενός μέτρου ανά δευτερόλεπτο.

We spy with our little eyes…rover landing gear!
During the #MarsHelicopter’s 26th flight, it took photos of the entry, descent, & landing gear @NASAPersevere needed to safely land on Mars. You can see the protective backshell & massive dusty parachute. https://t.co/1r5uoc5FyM pic.twitter.com/ePlEASIrr0

NASA JPL (@NASAJPL) April 27, 2022

Η φωτογραφία που τραβήχτηκε από το Ingenuity θα βοηθήσει τους επιστήμονες να προετοιμάσουν μία μελλοντική αποστολή, με σκοπό την συλλογή πετρωμάτων του Άρη για να μελετηθούν στην Γη.

Παρά τα όσα δείχνει η φωτογραφία οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο θόλος του αλεξίπτωτου δεν έχει υποστεί ζημιά.

Ποια είναι τα σχέδια της NASA για τον Άρη

«Το Perseverance έκανε την καλύτερα τεκμηριωμένη προσεδάφιση στον Άρη, με κάμερες που κατέγραφαν τα πάντα, από το άνοιγμα του αλεξίπτωτου μέχρι την προσεδάφιση», δήλωσε ο Ίαν Κλαρκ, μέλος του εργαστηρίου JetPropulsionLaboratory (JPL) της NASA.

Οι φωτογραφίες «είτε θα τεκμηριώσουν την άποψη ότι τα συστήματα λειτούργησαν, είτε δίνουν μια σειρά πληροφοριών για την μηχανική, που θα χρησιμοποιηθούν για τον σχεδιασμό μίας αποστολής» για την συλλογή πετρωμάτων από την επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη, σύμφωνα με τον Ίαν Κλαρκ.

Ωστόσο μόλις δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πληροφορίες αυτές άρχισε και η κριτική στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

«Καταραμένοι Γήινοι, παντού αφήνουν σκουπίδια», έγραψε ένας χρήστης των socialmedia, παίζοντας τον ρόλο του εξωγήινου.

Κι ένας άλλος, ως Γήινος, έγραψε: «Δεν μας έφτανε που κάναμε σκουπιδότοπο τον δικό μας πλανήτη….»

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός από υπερβολική δόση ο γιος του συγγραφέα Πολ Όστερ – Είχε συλληφθεί για τον θάνατο της κόρης του (photos)

Φυσικό αέριο: Ποιο «παραθυράκι» βρίσκει η ευρωπαϊκή αγορά για να παρακάμψει τις κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία

Βρετανία: Σοκ για βουλευτή που έβλεπε πορνό μέσα στο Κοινοβούλιο (Photos/Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μυστήρια, Άρη, Συντρίμμια UFO …, Γήινων Photos,mystiria, ari, syntrimmia UFO …, giinon Photos