Μικρός Οδηγός Επιβίωσης…

"Π" ARTΜια ΓνώμηΈντυπη Έκδοση

 

Στο κλίμα των ημερών και το σημερινό μου κείμενο…

- Αν είστε κλεισμένοι σπίτι με παρέα ενός ατόμου, προσοχή στον σεβασμό του προσωπικού του χρόνου: Μην «κολλάτε» πάνω του, σκεφτείτε έξυπνες λύσεις για να μοιραστείτε τις στιγμές που σας χαρίστηκαν, μη μιλάτε συνέχεια για τον ιό, μη δείτε ταινίες με επιδημίες, μη διαβάζετε την «Πανούκλα» του Καμύ ή «Το παιχνίδι της σφαγής» του Ιονέσκο. Κάντε σχέδια για τη Μ.Ι. εποχή, ονειρευτείτε το καλοκαίρι, κοντά είναι…

- Αν είστε

με παιδιά, μη θυμηθείτε – επιτέλους – τον ρόλο του μεγάλου και τα φορτώσετε με χιλιάδες «μη». Φροντίστε κάποιες ώρες να διαβάζουν σαν να ήταν το σχολείο ανοιχτό, παίξτε μαζί τους, μιλήστε για τους φόβους τους, εξηγήστε τους με απλά λόγια τι είναι αυτό που ζούμε.

- Αν τα παιδιά σας είναι έφηβοι… χάσατε. Αφήστε τα να κάνουν ό,τι θέλουν, όποιος αδιαφόρησε για τις… ορμονικές αντιδράσεις, έχασε πανηγυρικά. Συμβιβαστείτε…

- Αν έχετε στο σπίτι ηλικιωμένους γονείς, σκεφτείτε ότι είστε πολύ τυχεροί! Κάποιοι που τους έχουμε χάσει, σας το βεβαιώνουμε! Απλώς, αλλάξτε ρόλο για λίγο – και θα το απολαύσετε –, γίνετε εσείς οι «μεγάλοι» κι εκείνοι οι «μικροί», και προστατέψτε τους.

- Αν είστε μόνοι, είστε… τυχεροί άτυχοι. Θα τρώτε όποτε θέλετε, θα διαβάζετε ό,τι θέλετε, θ’ ακούτε ό,τι μουσική θέλετε, θα μιλάτε μ’ όποιον γουστάρετε στο Skype, αλλά όλα αυτά θα μοιάζουν με εικονική πραγματικότητα χωρίς τη φυσική παρουσία του άλλου.

Με λίγα λόγια, ένας «Απλός Δεκάλογος για το Μένουμε Σπίτι» είναι Κατανόηση, Αλληλοσεβασμός, Αγάπη, Φαντασία, Βιβλίο, Μουσική, Κινηματογράφος, Αισιοδοξία, Προστασία και το… Λακωνίζειν εστί Φιλοσοφείν.

Κουράγιο! Μήπως είναι μια ευκαιρία να ανανεώσουμε τη σχέση μας με τον Εαυτό μας και τους Άλλους;

ΥΓ.: Και λόγω της ημέρας να σας πω ότι το ’21 οι επιδημίες θέριζαν, αλλά οι άνθρωποι έδινα τη ζωή τους για την Ελευθερία. Αυτά!

σπίτικαραντίναΚορωνοϊόςιδέεςταινίεςπαιχνίδιγονείςμουσικήIssue: 2118Issue date: 24-3-2020Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα