Μίχαλος: Πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες άνθισης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας
Πάνω από 2000 επισκέπτες και 76 ομιλητές συμμετείχαν στο τριήμερο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, στο Ζάππειο Μέγαρο, στο οποίο έπεσε σήμερα το απόγευμα η αυλαία.
Στο 1ο Athens Innovation Festival, περισσότερες από 60 νεοφυείς επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και να έρθουν σε επαφή με έμπειρα στελέχη της αγοράς. Πραγματοποιήθηκαν 15 εκπαιδευτικά workshops και 11 παράλληλα θεματικά πάνελ.
Στην ομιλία του στην τελετή λήξης, ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος τόνισε: "Στόχος μας ήταν να αποτελέσει αυτή η διοργάνωση το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός θεσμού που θα υπηρετεί την καινοτόμο επιχειρηματικότητα και θα μας βοηθήσει να αναδείξουμε την Αθήνα μεταξύ των ευρωπαϊκών μητροπόλεων, οι οποίες αγκαλιάζουν και στηρίζουν την καινοτομία".
Ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, "παρά τις χίλιες δυο ελλείψεις και αδυναμίες της, διαθέτει ένα σημαντικό πλεονέκτημα: ένα εξαιρετικό ανθρώπινο κεφάλαιο.Ένα υψηλού επιπέδου επιστημονικό και πνευματικό δυναμικό, που μπορεί να υποστηρίξει τόσο την παραγωγή γνώσης, όσο και την οικονομική της αξιοποίηση με τη μορφή της επιχειρηματικής καινοτομίας. Αλλά αυτό το κεφάλαιο δεν το έχουμε αξιοποιήσει επαρκώς μέχρι τώρα.
Έχουμε μια οικονομία που βασίζεται ακόμη σε δραστηριότητες υπηρεσιών χαμηλής έντασης γνώσης και σε μια παραγωγή που - στο μεγαλύτερο μέρος της - είναι προσανατολισμένη στην εγχώρια ζήτηση. Μας λείπουν ακόμη επιχειρήσεις, οι οποίες παράγουν προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής εξειδίκευσης και προστιθέμενης αξίας.
Το γιατί μας λείπουν είναι μεγάλη ιστορία. Οι λόγοι για τους οποίους η Ελλάδα δεν έχει αποκτήσει ως τώρα ένα αποτελεσματικό σύστημα καινοτομίας είναι γνωστοί.Έχουν αναλυθεί σε πολυάριθμες μελέτες οπότε το ζητούμενο είναι πως θα αποκτήσουμε περισσότερες καινοτόμες επιχειρήσεις.
Πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες άνθισης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Και στην προσπάθεια αυτή είναι απαραίτητη η κινητοποίηση όλων".
Ως επίσημη ομιλήτρια στην τελετή λήξης, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης Ντόρα Μπακογιάννη, συνεχάρη το ΕΒΕΑ για τη διοργάνωση "που ανέδειξε ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες υπάρχει και η άλλη Ελλάδα".
Η κυρία Μπακογιάννη σημείωσε ότι θα πρέπει να επόμενα χρόνια να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη και στην αύξηση των θέσεων εργασίας αλλά, όπως συνέχισε η ίδια, "η χώρα μένει σε χαμηλούς ρυθμούς που υπονονεύουν τους ρυθμούς ανάπτυξης κι αυτο σχετίζεται με το στρεβλό μοντέλο της Ελλάδας το οποίο δεν είναι σύνθετο και επαρκώς διαφοροποιημένο".
Η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε ότι η ΝΔ, όταν γίνει κυβέρνηση, θα δώσει προτεραιότητα στη μετάβαση από την οικονομία της απομίμησης στην οικονομία της καινοτομίας.
ΜίχαλοςΕΒΕΑανάπτυξηεπιχειρηματικότηταHas video: Exclude from popular: 0- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Forbes: Αυτοί είναι οι 3 πιο πλούσιοι Έλληνες στον κόσμο!
- Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το ... χαλί του κρατικού αξιωματούχου των Σκοπίων - Δείτε γιατί!
- Σοκάρει ο δολοφόνος της εφοριακού: Εγώ την σκότωσα, αλλά για άλλον λόγο
- «Μου αρέσουν τα νεαρά αγόρια», είπε δάσκαλος και αυτοκτόνησε
- Κοινωνικό μέρισμα: Τα κριτήρια και οδηγίες για την αίτηση στο Koinonikomerisma.gr
- Προειδοποίηση για βόμβα σε δύο αεροσκάφη των ουκρανικών αερογραμμών στο Ατατούρκ
- Η ισραηλινή Αεροπορία έδωσε την «αρχηγία» στην ελληνική σε άσκηση αιχμής
- H Ελληνίδα με την καλύτερη πίσω κίνηση! (photos)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- Το «μαγικό» φυτό που καταπολεμά το... ροχαλητό (Photo)
- Συνάντηση Παππά με εκπροσώπους ενώσεων του Τύπου για την οριστικοποίηση των μέτρων στήριξης του κλάδου
- Αγνώριστη η πανέμορφη σταρ - Πολλά τα επιπλέον κιλά, καμία απάντηση για την αλλαγή (Photos)
- Υποχρεωτική η εγγραφή στο μητρώο όσων νοικιάζουν μέσω Airbnb
- Στον Άρειο Πάγο έστειλε ο Γαβρόγλου το πόρισμα για το Ίδρυμα Νεολαίας
- Μίχαλος: Πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες άνθισης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας
- Βορειοκορεάτης στρατιώτης αυτομολεί και οι σφαίρες δίπλα του πέφτουν βροχή (Video)
- Τα βρήκαν Πούτιν, Ερντογάν και Ροχανί υπέρ μιας «ενιαίας» Συρίας
- Την Παρασκευή η συζήτηση στο ΣτΕ, κατά της υπουργικής απόφασης για τα πόθεν έσχες
- Νέα κρίση στις σχέσεις Καΐρου-Άγκυρας - Συλλήψεις 29 ατόμων στην Αίγυπτο για «κατασκοπία»
- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- Μίχαλος: Πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες άνθισης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας
- Τα βρήκαν Πούτιν, Ερντογάν και Ροχανί υπέρ μιας «ενιαίας» Συρίας
- Αγνώριστη η πανέμορφη σταρ - Πολλά τα επιπλέον κιλά, καμία απάντηση για την αλλαγή (Photos)
- Την Παρασκευή η συζήτηση στο ΣτΕ, κατά της υπουργικής απόφασης για τα πόθεν έσχες
- Το «μαγικό» φυτό που καταπολεμά το... ροχαλητό (Photo)
- Στον Άρειο Πάγο έστειλε ο Γαβρόγλου το πόρισμα για το Ίδρυμα Νεολαίας
- Συνάντηση Παππά με εκπροσώπους ενώσεων του Τύπου για την οριστικοποίηση των μέτρων στήριξης του κλάδου
- Βορειοκορεάτης στρατιώτης αυτομολεί και οι σφαίρες δίπλα του πέφτουν βροχή (Video)
- Νέα κρίση στις σχέσεις Καΐρου-Άγκυρας - Συλλήψεις 29 ατόμων στην Αίγυπτο για «κατασκοπία»
- Υποχρεωτική η εγγραφή στο μητρώο όσων νοικιάζουν μέσω Airbnb
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Βραζιλία: 15χρονη αυτοκτόνησε λόγω διαρροής προσωπικών της φωτογραφιών στο διαδίκτυο
- Όταν το ποδόσφαιρο νίκησε τον καρκίνο
- ΠΑΟΚ: Η επιστροφή του Λεβέκ (VIDEO)
- Χανιά | Γνωρίστε τα μνημεία του Ενετικού Λιμανιού την Κυριακή
- Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης: «Ο προϋπολογισμός του 2018 δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας»
- ΒΙΝΤΕΟ: Τι υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου
- Πώς να του δείξω ότι ενδιαφέρομαι;
- Αυτή ήταν η χασούρα του ΠΑΟΚ από την τιμωρία της Τούμπας
- 6ο προσυνέδριο ΝΔ: Μόλις ένας στους δέκα πολίτες ικανοποιημένος από την επαφή του με το δημόσιο
- Αίγυπτος: 29 συλλήψεις για κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας