Μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ εάν πετύχει η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με την επιτυχία της νέας ρύθμισης για τα ληξιπρόσθεσμα χρέη στη ΔΕΗ που μπαίνει σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου, συνέδεσε ο υπουργός ΠΕΝ Πάνος Σκουρλέτης, το ενδεχόμενο μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος σε όλες τις κατηγορίες των οικιακών καταναλωτών.

Η νέα ρύθμιση της ΔΕΗ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές θα ισχύσει μέχρι το τέλος Ιουλίου και προβλέπει 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή. Στη συνέχεια θα ισχύσει μόνιμος κανονισμός ρύθμισης χρεών με ευνοϊκότερους όρους (μικρότερη προκαταβολή, 5-15% και 18-36 δόσεις) σε σχέση με τα ισχύοντα μέχρι σήμερα.

Ο Πάνος Σκουρλέτης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να γίνει καμιά νέα ιδιωτικοποίηση στον τομέα της ενέργειας ακόμα και για τις εταιρείες εκείνες που έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ. Όπως είπε το μετοχικό πακέτο του δημοσίου σε ΕΛΠΑ, ΔΕΗ και ΔΕΠΑ θα μεταφερθεί από το ΤΑΙΠΕΔ στο νέο υπερταμείο για την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου.

Συμβιβασμός για Σκουριές

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη περί αναγκαίου συμβιβασμού στο θέμα των Σκουριών επισημαίνοντας ότι καμιά επένδυση δεν μπορεί να γίνει εάν δεν εξασφαλιστεί κοινωνική ειρήνη.

Ο υπουργός ΠΕΝ δεν ξεκαθάρισε, πάντως, σε ποιους τομείς μπορούν να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις ενώ έβαλε στο κάδρο του συμβιβασμού και τους κατοίκους της περιοχής.

Πάνος ΣκουρλέτηςΔΕΗμείωσητιμολόγιαΤΑΙΠΕΔΚυβέρνησηHas video:
Keywords