Μέγκαν - Χάρι: Η πρόσβαση στις ανώτερες σπουδές πρέπει να είναι μεγαλύτερη για τις γυναίκες

ΚΟΣΜΟΣ

Το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση ήταν το θέμα της πρώτης ομιλίας της Μέγκαν Μαρκλ στη βασιλική περιοδεία που πραγματοποιεί με τον σύζυγό της πρίγκιπα Χάρι στον Ειρηνικό.

Μιλώντας στο Πανεπιστήμιο του Νοτίου Ειρηνικού, η δούκισσα του Σάσεξ υποστήριξε τη μεγαλύτερη πρόσβαση στις ανώτερες σπουδές για τις γυναίκες.

"Για τις γυναίκες και τα κορίτσια των αναπτυσσόμενων χωρών, αυτό είναι θέμα ζωτικής σημασίας. Η πρόσβασή τους στην εκπαίδευση είναι το κλειδί της οικονομικής και κοινωνικής

ανάπτυξης", δήλωσε η 37χρονη Μέγκαν που γεννήθηκε στο Λος 'Αντζελες και σπούδασε στο Northwestern University του Σικάγο.

Η Μέγκαν ανακοίνωσε τη δημιουργία δύο υποτροφιών με στόχο την ενθάρρυνση των γυναικών να φοιτήσουν στα πανεπιστήμια του Ειρηνικού και εξήγησε ότι οι πανεπιστημιακές σπουδές είχαν "απίστευτη" και "καθοριστική" σημασία για την ίδια, παρότι η χρηματοδότησή τους ήταν μια πρόκληση.

"Χάρη στις υποτροφίες, σε προγράμματα βοήθειας και σε προγράμματα σπουδών που επιτρέπουν στους φοιτητές να σπουδάζουν προσφέροντας παράλληλα εργασία στο πανεπιστήμιό τους, εγώ μπόρεσα να σπουδάσω. Τα χρήματα από τη δουλειά μου στην πανεπιστημιούπολη πήγαιναν αμέσως στην πληρωμή των διδάκτρων", τόνισε.

"Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αυτό άξιζε τον κόπο", πρόσθεσε υπό το βλέμμα του συζύγου της που δεν έκρυβε τον θαυμασμό του. Ο Χάρι δεν αντιμετώπισε τις ίδιες δυσκολίες στο ελιτίστικο κολέγιο 'Ιτον όπου φοίτησε, ούτε στη Βρετανική Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία του Σάντχερστ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μέγκαν ΜαρκλεκπαίδευσηκορίτσιαΔικαιώματαομιλίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα