«Με την Τέχνη λέω ‘‘όχι’’ στην έμφυλη βία»

«Τα σημάδια της Τέχνης είναι τα μόνα που δεν χρειάζονται επούλωση» είναι οι πρώτες λέξεις που μας λέει η ζωγράφος Ελένη Λιόκουρα, η οποία με το καλλιτεχνικό όνομα «Selin» συμμετείχε πριν από λίγες μέρες στο 1ο Φεστιβάλ για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, που φιλοξένησε το κίνημα Strong me.


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα έχοντας καταγωγή από την Κάσο – «είναι πάντα η έμπνευσή μου» μας λέει –, ένα μικρό νησί στα Δωδεκάνησα, με ερεθίσματα από την Αίγυπτο,

όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πατέρας της, και από την Κρήτη, όπου έχει ρίζες η μητέρα της.
Μετά την αποφοίτησή της από το σχολείο, ξεκίνησε τις παιδαγωγικές σπουδές της, αντικείμενο πάνω στο οποίο εργάστηκε και ασχολήθηκε για αρκετά χρόνια με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή και γνώση στη διερμηνεία νοηματικής γλώσσας.


Όμως η ανάγκη της καλλιτεχνικής έκφρασης με στόχο τη δημιουργία ήταν η αφορμή τής εισόδου της στον κλάδο της Τέχνης. Σύντομα, όπως εξομολογείται, ανακάλυψε το δημιουργικό κομμάτι της εκτύπωσης και του design. Ασχολήθηκε ενεργά με τον σχεδιασμό και την παραγωγή ετικετών, έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία στο πεδίο του marketing, καθώς και στη διαχείριση υλικών και τεχνικών εκτύπωσης, όπως Photoshop / inDesign / Illustrator.

Πώς μπήκε όμως η ζωγραφική στη ζωή της;

«Σε ηλικία εννέα ετών φανταζόμουν ήδη τον εαυτό μου ως ζωγράφο. Χωρίς να το βλέπω ως επάγγελμα, βιοπορίζομαι από τους ‘‘εναλλακτικούς’’ πίνακές μου πιστεύοντας ότι τιμή δεν έχει η ψυχή μου, τιμή έχουν τα αντικείμενα».
Αγαπώντας τα παιδιά από μικρή και έχοντας τις εκπαιδευτικές ικανότητες και εμπειρία επτά ετών, τα απασχολεί με μαθήματα ζωγραφικής στο Garage S.L. έως και σήμερα.
Εδώ και δύο χρόνια ξεκίνησε να ασχολείται με τον κλάδο της γλυπτικής κεραμικής, συνεργαζόμενη με τον Μάνο Δάνο, έναν κεραμίστα διακεκριμένο στον χώρο της κεραμικής, ενώ και η διακόσμηση είναι ένας τομέας απασχόλησης για τη Selin.


«Νομίζω δεν θα μιλούσα ποτέ, ευτυχώς ο διάλογος με τον εαυτό μου ήταν καθολικός. Στόχος της καθημερινότητάς μου έως σήμερα, μια υγιής ψυχή. Ύστερα από 14 χρόνια ψυχανάλυσης, μπορώ να το πω».

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Φούσκωσαν» επικίνδυνα Ιλισσός και Κηφισός (Photos/Video)

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Απίστευτες εικόνες από λεωφορείο που βούλιαξε στην παλαιά Ποσειδώνος (Photos/Video)

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κέρκυρα (Photos/Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα