Μαξίμου: Ασύστολα και συνειδητά ψέματα η «Συμφωνία Αλήθειας» της ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέα σκληρή επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε η κυβέρνηση, με επίκεντρο το ζήτημα των πλειστηριασμών Από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, σημειώνεται ότι «τελικά, η περιβόητη “Συμφωνία Αλήθειας” που περιφέρει ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται ένα συνονθύλευμα από ασύστολα και συνειδητά ψέματα. Ανάμεσα στα ψέματα αυτά ξεχωρίζει το ζήτημα των πλειστηριασμών. Και παρότι ο αρχηγός της ΝΔ
ξεσκεπάστηκε και εκτέθηκε στην Βουλή, με τα ψευδή στοιχεία τα οποία παρέθεσε, το γραφείο τύπου της ΝΔ επιχειρεί σήμερα την αναπαραγωγή της κινδυνολογίας, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να κερδίσει πολιτικά οφέλη, λασπολογώντας και κινδυνολογώντας». Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «όλος αυτός ο πανικός της ΝΔ οφείλεται στην σημερινή απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει την προστασία της πρώτης κατοικίας και στα επιχειρηματικά δάνεια, με δεδομένο ότι η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών έως 280.000 ευρώ προστατεύεται ήδη σε συντριπτικό ποσοστό από το Δεκέμβριο του 2015». Τονίζεται, δε, ότι «θα έπρεπε να ντρέπονται. Γιατί είναι αυτοί που με το ιστορικό “email Χαρδούβελη” είχαν δεσμευτεί για πλήρη άρση κάθε προστασίας από πλειστηριασμούς, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συνέπειες. Είναι αυτοί που όταν η κυβέρνηση υπερασπιζόταν κόκκινες γραμμές στο ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, τραβούσαν ύπουλα το χαλί, πιέζοντας “να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση” για να επωφεληθούν από τις ενδεχόμενες αντιδράσεις. Τέτοιος ξεπεσμός. Δυστυχώς, όμως, για αυτούς, οι πολίτες δεν ξεχνούν». Διευκρινίσεις για το «πάγωμα»

Παράλληλα, το πρωθυπουργικό γραφείο έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να «παγώσει» πλειστηριασμούς για χρέη προς το Δημόσιο. Σε σχετική ανακοίνωση σημειώθηκε ότι «σχετικά με τη σημερινή απόφαση της κυβέρνησης για επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, διευκρινίζεται ότι αυτή αφορά σε φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές όλων των φυσικών προσώπων με πρώτη κατοικία, συμπεριλαμβανομένων και των εμπόρων οι οποίοι δεν καλύπτονται από τον "νόμο Κατσέλη"».

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι «θα συσταθεί εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης δημόσιων και ιδιωτικών οφειλών των επιχειρήσεων και των επιτηδευματιών, όπως αποφασίστηκε σήμερα από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ). Κατά αυτόν τον τρόπο, για πρώτη φορά το Δημόσιο, τα Ταμεία και οι Τράπεζες θα συμμετέχουν από κοινού στην απομείωση χρεών υπερχρεωμένων αλλά βιώσιμων επιχειρήσεων, προσφέροντας μια διέξοδο σε όσους πιθανώς θα αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο του πλειστηριασμού".

ΚυβέρνησηΝΔπλειστηριασμοίπροστασία πρώτης κατοικίαςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα