Μαρινόπουλος: Οι 80 ημέρες αγωνίας, οι Λευκοί Ιππότες και τα «αγκάθια»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όπως αναμενόταν, δεκτές έγιναν τελικά από το Πρωτοδικείο και οι τέσσερις αιτήσεις για την προσωρινή προστασία των εταιρειών του Ομίλου Μαρινόπουλος (Μαρινόπουλος ΑΕ, Μαρινόπουλος Αφοι Συμμετοχική, Ξυνός ΑΕ, Express m AE). Σε αυτό το πλαίσιο αναστέλλονται όλα τα αναγκαστικά μέτρα εκτέλεσης πλην των

αποβολών (εξώσεις) ενώ, επίσης, και η καταβολή των μισθών των εργαζομένων δεν περιλαμβάνεται στα θέματα προσωρινής προστασίας.

Η εταιρεία, λοιπόν, προστατεύεται από τους πιστωτές έως τις 21 Σεπτεμβρίου, όταν και θα εκδικαστούν και τέσσερις αιτήσεις υπαγωγής στο άρθρο 99 αλλά οι επόμενες 80 ημέρες μέχρι τότε μόνο εύκολες δεν θα είναι. Δεν είναι, λίγοι, μάλιστα αυτοί που θεωρούν πως η αλυσίδα μπορεί ακόμη και καταρρεύσει μέχρι τότε καθώς είναι αμφίβολο αν θα μπορεί να λειτουργεί στοιχειωδώς και να έχει την δυνατότητα να καταβάλλει μισθούς, μισθώματα αλλά και να πληρώνει τοις μετρητοίς προμηθευτές προκειμένου να τροφοδοτεί τα καταστήματα της.

Βέβαια, ακόμη και αν τα κατορθώσει όλα αυτά, δύσκολα θα καταφέρει να πείσει τους καταναλωτές να επιστρέψουν στο δίκτυο της.

Περισσότερα στο economy365.gr

Μαρινόπουλοςπροσωρινή προστασίααιτήσεις άρθρο 99Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα