Μάρδας: Τι απάντησα στην πρόταση Λαφαζάνη να πάρουμε τα 20 δισ. από το Νομισματοκοπείο (Video)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για την αντίδρασή του στην πρόταση του Παναγιώτη Λαφαζάνη για εισβολή στο Νομισματοκοπείο, μίλησε ο υφυπουργός Εξωτερικών και πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Δημήτρης Μάρδας είπε πως είχε γίνει συζήτηση στο κυβερνητικό συμβούλιο, στην οποία έτυχε να συμμετέχει ο ίδιος (σ.σ. με δεδομένο ότι δεν ήταν υπουργός).

«Μια αντίδραση υπήρχε όταν είχε ακουστεί αυτή η πρόταση, για να μπουκάρουμε να πάρουμε τα 20 δισ. που βρίσκονταν στο νομισματοκοπείο αποθηκευμένα. Είχε πει

ο κ. Λαφαζάνης ότι “να και ο κ. Μάρδας ξέρει ότι υπάρχουν αυτά τα 20 δισ. και δεν μας τα λέει και ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού για να πληρώσουμε δεξιά και αριστερά. Και σηκώθηκε και είπε να φύγουμε από το μνημόνιο, να πάμε στη δραχμή . Επειδή υπήρχε μια προσωπική μομφή απάντησα με τον τρόπο που απάντησα.

Απαντώντας, είπα καταρχάς ότι πρέπει να δούμε κατά πόσο αυτά τα χρήματα είναι δικά μας ή κάποιου άλλου γιατί αν είναι κάποιου άλλου, αποτελεί θέμα κλοπής».

«Ουδείς σηκώθηκε στο κυβερνητικό συμβούλιο να επικροτήσει τη συγκεκριμένη άποψη» διευκρίνισε ο κ. Μάρδας, σημειώνοντας πως η ομάδα Λαφαζάνη ήταν υπέρ της δραχμής, όμως η συντριπτική πλειοψηφία στην κυβέρνηση ήταν υπέρ του ευρώ.

Ο κ. Μάρδας αναφέρθηκε επίσης στις αποκαλύψεις Βαρουφάκης, λέγοντας πως η παρουσίαση της πρότασης περί παράλληλου συστήματος πληρωμών είχε γίνει σε συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

Πηγή: enikos.gr

ΜάρδαςΒαρουφάκηςΝομισματοκοπείοΛαφαζάνηςΔραχμήHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα