«Μαϊμού» ταξιδιωτικό γραφείο τσέπωνε προκαταβολές για ταξίδια εξωτικά κι ονειρεμένα...

ΕΛΛAΔΑ

 

Ολοκληρωμένα πακέτα εκδρομών για Τόκιο, Μόσχα Ρίο, Πεκίνο και άλλους μακρινούς προορισμούς που πρόσφερε μαϊμού ταξιδιωτικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη σε τιμές κάτω του κόστους έγιναν... «Καπνός»!

Σύμφωνα με τις αρχές κανένα από τα ταξιδιωτικά πακέτα που πρόσφερε το πρακτορείο δεν ξεπερνούσε τα 1.500 ευρώ, προσελκύοντας μέχρι την ανακάλυψη της απάτης 22 πελάτες. Οι πελάτες έδιναν προκαταβολές και υπέγραφαν ειδικά συμφωνητικά με το ταξιδιωτικό γραφείο σύμφωνα με τα οποία το τελευταίο αναλάμβανε να κανονίσει όλες τις λεπτομέρειες του ταξιδιού. Ωστόσο το ταξιδιωτικό

γραφείο αν και προχωρούσε στην σύναψη συμβάσεων δεν πραγματοποιούσε τα ταξίδια και δεν επέστρεφε τα χρήματα αποκομίζοντας από τις προκαταβολές συνολικά 31.600 ευρώ. 

Σύμφωνα με τις αρχές 22 κατήγγειλαν ότι έπεσαν στα «δίχτυα» του συγκεκριμένου γραφείου. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος γυναίκας, 41 ετών, που φέρεται ως ιδιοκτήτρια του καταγγελλόμενου ταξιδιωτικού γραφείου και της 25χρονης συνεργάτιδάς της. Προηγήθηκαν καταγγελίες των πελατών στο τμήμα ασφαλείας Λευκού Πύργου της Θεσσαλονίκης για τη φερόμενη απάτη του ταξιδιωτικού γραφείου.

«Δεν πρόκειται για ταξιδιωτικό γραφείο που είναι μέλος μας» είπε στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης Βύρων Θεολόγης.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεολόγης από τα συνολικά 400 γραφεία που δραστηριοποιούνται σήμερα στη Θεσσαλονίκη  λίγα είναι αυτά που προσφέρουν υπερατλαντικά ταξίδια και είναι γνωστά στην πιάτσα. «Το πιθανότερο που συνέβη είναι κάποιο γραφείο μη μέλος μας  να πήρε προκαταβολές και να μην πλήρωσε κανέναν (ξενοδοχείο, ξεναγό) στη χώρα που θα επισκέπτονταν οι υποψήφιοι πελάτες καθώς ούτε και τις αεροπορικές εταιρίες. Δεν υπάρχει πιθανότητα ούτε μία στο εκατομμύριο ένα οργανωμένο ταξιδιωτικό γραφείο να αφήσει εκτεθειμένους τόσο τους συνεργάτες του στο εξωτερικό όσο και το κοινό του. Είναι θέμα εμπιστοσύνης» ανέφερε ο  Θεολόγης.

ταξιδιωτικό γραφείοπροκαταβολέςταξίδιαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα