Λίβανος: Παραδόθηκε ο ένοπλος που κρατούσε ομήρους σε τράπεζα της Βηρυτού (Videos)

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ της ομηρείας σε τράπεζα της Βηρυτού, όπου ένας Λιβανέζος κρατούσε ομήρους επί σχεδόν έξι ώρες.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο ένοπλος βγήκε από την τράπεζα με τα χέρια ψηλά. Κανείς από τους έξι ομήρους δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με τον λιβανέζικο Ερυθρό Σταυρό.

Ο ένοπλος εισέβαλε το μεσημέρι στο υποκατάστημα της τράπεζας,

ζητώντας χρήματα από τις δεσμευμένες καταθέσεις του.

BREAKING: Video of hostage situation in #Lebanon at a major bank in downtown Beirut. An armed man is holding bank staff until they release his deposits, he says are $210,000: pic.twitter.com/xG9A9H3Yl8

— Joyce Karam (@Joyce_Karam) August 11, 2022

«Μπήκε με κυνηγετικό όπλο και εύφλεκτα υλικά και απείλησε τους υπαλλήλους για να του δώσουν τις οικονομίες του», σύμφωνα με μαρτυρία που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

Το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων ΝΝΑ μετέδωσε ότι ο άνδρας «απείλησε να αυτοπυρποληθεί αφού σκοτώσει τους πάντες», ενώ κάποια στιγμή «έστρεψε το όπλο του στο κεφάλι του διευθυντή».

#Lebanon #Breaking an armed man with a shotgun is currently holding employees hostage at a local bank in Hamra, Beirut. He is demanding his money which has been stuck at the local bank, a situation that many Lebanese are suffering from.

pic.twitter.com/OhuY6txzFz

Luna Safwan – لونا صفوان (@LunaSafwan) August 11, 2022

Σύμφωνα με το NNA, εισέβαλε στην τράπεζα επειδή ο πατέρας του είχε εισαχθεί προσφάτως στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και αδυνατούσε να καλύψει το οικονομικό κόστος. «Ο αδερφός μου έχει 210.000 δολάρια στην τράπεζα και χρειάζεται μόνο 5.000 για να πληρώσει τα έξοδα του νοσοκομείου», είχε πει νωρίτερα σε δημοσιογράφους ο Ατέφ αλ Σέιχ Χουσέιν, προσθέτοντας ότι ο αδερφός του είχε σκοπό να παραδοθεί μόλις έπαιρνε τα χρήματά του.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, διακρίνονται διαπραγματευτές να ζητούν από τον ένοπλο να απελευθερώσει δύο πελάτες της τράπεζας.

Hostage standoff at Beirut financial institution ends with gunman’s arrest https://t.co/1aM4UxGHV1

— Newslytical (@thenewslytical) August 11, 2022

Εδώ και τρία χρόνια, ο Λίβανος διέρχεται μια από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα. Το εθνικό νόμισμα έχει χάσει σχεδόν το 90% της αξίας του και περίπου το 80% του πληθυσμού έχει βυθιστεί στη φτώχεια, ενώ τα αυστηρά capital controls έχουν εξοργίσει τους Λιβανέζους.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέοι βομβαρδισμοί στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια (Video)

Τα McDonald’s ξανανοίγουν καταστήματά τους στην Ουκρανία

Συναγερμός στην Κίνα για τον ιό Langya: Δεκάδες τα κρούσματα – Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λίβανος, Παραδόθηκε, Βηρυτού Videos,livanos, paradothike, virytou Videos