Λέκκας για πιθανό σεισμό στην Θήβα: Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι

Γύρω από την δημόσια κουβέντα για πιθανό μεγάλο σεισμό στην περιοχή της Θήβας τοποθετήθηκε το πρωί της Πέμπτης ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

«Στην περιοχή της Θήβας παραμένει η σεισμικότητα εδώ και περίπου τέσσερις μήνες και πρέπει να επικαιροποιήσουμε τα σχέδια μας με βάση και τις ανάγκες που προέκυψαν στην Κρήτη», δήλωσε σχετικά μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Στην Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, η οποία συνεδρίασε χθες το βράδυ, επισημάναμε την αναγκαιότητα οι δήμοι

της περιοχής να έχουν επικαιροποιημένα όλα όσα προβλέπονται από τα σχέδια. Επίσης, να είναι προετοιμασμένοι όλοι οι εμπλεκόμενοι κρατικοί φορείς για να μην αντιμετωπίσουμε όσα αντιμετωπίσαμε στον πρόσφατο σεισμό της Κρήτης», τόνισε ο Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως πρόσθεσε, την περασμένη Παρασκευή ο ΟΑΣΠ και ο ίδιος έκαναν εκπαίδευση για τους σεισμούς σε όλα τα σχολεία της Θήβας.

Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή συνεκλήθη εκτάκτως το βράδυ της Τετάρτης για να αποτιμήσει όλα τα έως τώρα δεδομένα στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας εισηγήθηκε να μεταβούν άμεσα στην περιοχή της Θήβας οι σεισμολόγοι και οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς για να εξετάσουν την κατάσταση επιτόπου αλλά και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Παρούσα στη δίκη και η κατηγορούμενη, καταθέτει η Ιωάννα (video)

ΕΟΔΥ: Πού θα γίνονται σήμερα δωρεάν rapid test

Νίκαια: Οικιακή βοηθός νάρκωσε τον ηλικιωμένο που πρόσεχε και του έκλεψε τη σύνταξη (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα