Λαυρέντης Μαχαιρίτσας για «Μama» - Είναι αηδία

ΕΛΛAΔΑ

 

Την άποψή του για την επιτυχία που σημειώνουν νέοι καλλιτέχνες μέσα από το Youtude εξέφρασε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, μιλώντας στο περιοδικό «Grande». Μεταξύ άλλων, σχολίασε και τη μεγάλη επιτυχία που σημειώνει το Mama, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Δεν το έχω ακούσει, όχι. Όταν βλέπω τραγούδια στο youtube που έχουν μέσα σε τρεις μέρες δύο εκατομμύρια views, δεν τα ακούω γιατί ξέρω εκ των πραγμάτων ότι πρόκειται να είναι αηδία. Μια ηλιθιότητα.

Μπορεί και να μην είναι, αλλά λέω τώρα… Γιατί συνήθως, για να φτάσει το κοινό στα δύο και τρία εκατομμύρια views, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Είναι σαν να βγαίνει ο τραγουδιστής, ξεβράκωτος στην πίστα και να γίνεται χαμός. Κάπως έτσι μου φαίνεται».

Αναφερόμενος στα νέα παιδιά, είπε:

«Τα νέα παιδιά πια διασκεδάζουν με τραγούδια που μιλούν για ναρκωτικά χρήμα, υλισμό, αυτοκίνητα, γκόμενες. Πολλοί λένε ότι η χιπ χοπ, η τραπ μουσική είναι το πλέον ανερχόμενο είδος, η ροκ της νέας γενιάς. Συμφωνείτε;
Δεν είναι τυχαίο ότι ο δημοφιλέστερος σε πωλήσεις νούμερο ένα -τα τελευταία είκοσι χρόνια, με διαφορά πρώτου, παγκοσμίως, είναι ο Eminem. Το φοβερό είναι ότι δεύτερος με μεγάλη διαφορά επίσης, από τους υπόλοιπους είναι ο Ρaul McCrtney. Mιλάμε για πωλήσεις, όχι για το ποιος είναι καλός ή κακός. Εντάξει, και αυτό όμως το πράγμα η rap, το hip hop, χωρίζονται σε καλή και κακή μουσική. Είναι άλλο πράγμα οι Active Member και άλλο πράγμα τα παιδιά αυτά που βγαίνουν στα μαγαζιά με τις τραγουδιστριούλες, που ανεβαίνουν πάνω στη σκηνή και ραπάρουν. Δεν είναι το ίδιο, μην τρελαθούμε»

Τέλος, έδωσε τη δική του εκδοχή για το γεγονός ότι το πολιτικό τραγούδι δεν έχει «πέραση» στις μέρες μας.

«Η πολιτική έχει κουράσει τον κόσμο… Η πολιτική από μόνη της δεν φταίει αλλά οι πολιτικοί έκαναν την πολιτική να έχει κουράσει τον κόσμο. Ζούμε σε ένα διαρκές και επαναλαμβανόμενο ψέμα».

Λαυρέντης ΜαχαιρίτσαςMAMAαηδίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα