Κουφοντίνας: Απόρριψη του αιτήματός του από το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας

ΕΛΛAΔΑ

 

Ομόφωνα απορρίφθηκε από το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας, το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για τη νομιμότητα ή μη της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, για την οποία βρίσκεται σε απεργία πείνας και τελευταία δίψας.

Το Δικαστικό Συμβούλιο δέχθηκε την εισαγγελική πρόταση,κρίνοντας ότι είναι αναρμόδιο να κρίνει το αίτημά του και κρίνοντας ότι το θέμα μπορεί να απασχολήσει τα Διοικητικά Δικαστήρια.

Πλέον, και ενώ η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα συνεχίζει να βρίσκεται σε οριακό σημείο, αναμένεται μόνο η απόφαση από την Κεντρική Επιτροπή

Μεταγωγών, επί του αιτήματος για ακύρωση της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή, και εν όψει των αποφάσεων αναφορικά με το αίτημά του, ο Δημήτρης Κουφοντίνας δέχτηκε τον ορό ενυδάτωσης, υπό την απειλή νεφρικής κατάρρευσης.

Από την πλευρά της, η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», σημείωσε ότι ο κρατούμενος δεν δικαιούται να επιλέξει φυλακή. Εχει δικαίωμα να ζητήσει τη μεταγωγή του σε άλλη φυλακή, για συγκεκριμένους λόγους. Οπως ορίζει ο Σωφρονιστικός Κώδικας».

«Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να σώσει τον Κουφοντίνα, αλλά δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς», πρόσθεσε.

Τώρα, όλα θα κριθούν από την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών (ΚΕΜ), της οποία προΐσταται η Σοφία Νικολάου.

Αναλυτικά τα μέλη της Επιτροπής είναι:

α) Σοφία Νικολάου, γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ως πρόεδρο, με αναπληρωτή τον Ιωάννη Σταλίκα του Γεωργίου (προϊστάμενος διεύθυνσης του υπουργείου ΠροΠο)

β) Καλλιόπη Νταγιάντα, αντεισαγγελέα Εφετών Πειραιώς, επόπττρια του συγκροτήματος Κ.Κ. Κορυδαλλού, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό μέλος την Αικατερίνη Μπαρτζάκλη, εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιώς και αν. επόπτρια Κορυδαλλού

γ) Θεόδωρο Παναγιώτου, δικηγόρο, μέλος του ΚΕΣΦ, με αναπληρωτή τον Κάτσιο Γρηγόριο, αναπληρωματικό μέλος του ΚΕΣΦ.

Οι αποφάσεις της ΚΕΜ λαμβάνονται κατά πλειοψηφία.

Δημήτρης Κουφοντίναςαπεργία πείναςΣοφία ΝικολάουHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κουφοντίνας, Απόρριψη, Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας,koufontinas, aporripsi, dikastiko symvoulio lamias