Κορωνοϊός: Τι ισχύει για όσους ταΐζουν αδέσποτα ζώα

ΕΛΛAΔΑ

 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς εξήγησε στην ενημέρωση της Τετάρτης τι ισχύει με το τάισμα των αδέσποτων ζώων, την περίοδο που εφαρμόζονται οι περιορισμοί κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού.

Όπως σημείωσε απαιτείται συνεννόηση με οργανώσεις του αντίστοιχου δήμου.

«Όποιος φροντίζει ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας πρέπει να δικτυωθεί με οργανώσεις του δήμου που βρίσκονται τα ζώα για να παράσχουν φροντίδα εκείνοι όσο ισχύει ο περιορισμός κυκλοφορίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Για συμπολίτες που ταίζουν αδέσποτα στο δήμο τους,

θα βγει βεβαίωση μετακίνησης της ΚΕΔΕ βάσει του τύπου ‘Α για όσους φροντίζουν αδέσποτα, ενώ θα απαιτείται αναφορά του σημείου που βρίσκονται τα ζώα και οι ώρες σίτισης», συμπλήρωσε.

Όπως αναφέρει, η βεβαίωση για επίσκεψη στον γιατρό ισχύει και για κτηνίατρο.

Έτσι, αργά το βράδυ της Τετάρτης, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) το έντυπο της βεβαίωση μετακίνησης για τη σίτιση αδέσποτων ζώων.

Στη βεβαίωση θα πρέπει να συμπληρωθεί το σημείο που βρίσκονται τα αδέσποτα, οι ημέρες και οι ώρες της σίτισης, ενώ η διάρκεια της μετακίνησης δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις τρεις ώρες.

Να σημειωθεί ότι προ ημερών οι φιλοζωικές οργανώσεις είχαν υπενθυμίσει την υποχρέωση να παρέχεται φροντίδα στα αδέσποτα ζώα εν μέσω της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Κορωνοϊόςτροφήαδέσποτα ζώαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα