Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» Λινού για τα κλιματιστικά – «Χρειάζεται μάσκα σε τέτοιους χώρους» (Video)

«Καμπανάκι» από την Αθηνά Λινού για τη μετάδοση του κορωνοϊού μέσω των κλιματιστικών στη χώρα μας.

Όπως ανέφερε, τα κλιματιστικά που έχουμε στην Ελλάδα ανακυκλώνουν τον ίδιο αέρα, δεν φέρνουν νέο, ούτε σκοτώνουν τον ιό, είναι πολύ εύκολη η μετάδοση του ιού, για αυτό πρέπει να χρησιμοποιούμε μάσκα πλήρως αν βρισκόμαστε σε κλιματιζόμενο χώρο.

 «Είναι δύσκολο τα πράγματα όπως ακούμε για τα νοσοκομεία. Το κυριότερο και ανησυχητικό είναι ότι ο δείκτης θετικότητας παραμένει πολύ υψηλός. Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς

τι θα συμβεί σε 30 ημέρες και αν θα επικρατήσει άλλη μετάλλαξη. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο μεταδοτική θα είναι αυτή η μετάλλαξη αλλά και τη δική μας συμπεριφορά», ανέφερε στο Mega.

Πολύ εύκολη η μετάδοση με τα κλιματιστικά

Η κ. Λινού αναφέρθηκε στα κλιματιστικά που έχουμε στη χώρα μας, τονίζοντας ότι είναι πολύ εύκολη η μετάδοση του ιού και χρειάζεται μάσκα σε κλιματιζόμενους χώρους.

«Κολλούν και οι εμβολιασμένοι, νοσούν ήπια, αλλά και μεταδίδουν. Αν κάποιος εμβολιασμένος έχει βήχα, πονοκέφαλο, ένα μικρό πυρετό, ή συνάχι καλό θα είναι να κάνει τεστ για να μη συνεχίσει να μεταφέρει τον ιό. Στην Αμερική δίνεται οδηγία για χρήση μάσκας ακόμα και από εμβολιασμένους. Αυτό καλό θα ήταν να γίνει και στη χώρα μας. Επίσης, στον τύπο των κλιματιστικών που έχουμε στην Ελλάδα -ανακυκλώνουν τον ίδιο αέρα, δεν φέρνουν νέο, ούτε σκοτώνουν τον ιό- είναι πολύ εύκολη η μετάδοση του ιού, για αυτό πρέπει να χρησιμοποιούμε μάσκα πλήρως αν βρισκόμαστε σε κλιματιζόμενο χώρο αν είναι και άλλοι άνθρωποι σε αυτόν. Ο ιός αυτός μεταφέρεται πολύ εύκολα», τόνισε.

Η τρίτη δόση του εμβολίου

Όσον αφορά στο ζήτημα της τρίτης δόσης εμβολίου και ποιους θα αφορά, η κ. Λινού είπε ότι «οπωσδήποτε υπάρχει μια ομάδα πληθυσμού που δεν έχει καταφέρει να αναπτύξει αντισώματα ακόμα και αν έχει εμβολιαστεί. Οι ηλικιωμένοι και οι ανοσοκατασταλμένοι θα είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να επανεμβολιαστούν. Για τον γενικό πληθυσμό δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες που να λένε ότι πέφτει η ανοσία οπότε θα χρειαστεί τρίτη δόση. Επομένως περιμένουμε, αλλά για κάποιους ανθρώπους θα χρειαστεί τρίτη δόση».

«Κάποια παιδιά θα νοσήσουν σοβαρά»

Αν και χαρακτήρισε δύσκολη την απόφαση των γονιών να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, η κ. Λινού τους ενθάρρυνε προς αυτή την κατεύθυνση. «Οι συνθήκες στα σχολεία είναι τέτοιες που ευνοούν τη διασπορά. Αυτό δημιουργεί κίνδυνο όχι μόνο για τη μετάδοση του ιού σε μεγάλους ανθρώπους, αλλά και για την υγεία των ίδιων των παιδιών. Ελάχιστα παιδιά, αλλά κάποια, θα νοσήσουν σοβαρά και για αυτό είναι επιβεβλημένο να εμβολιαστούν. Είναι δύσκολη απόφαση για τους γονείς, αλλά να ενθαρρυνθούν ότι κάνουν καλό στα παιδιά εμβολιάζοντάς τα», επεσήμανε.

Διαβάστε επίσης:

Χυμός πορτοκάλι: Τι προσφέρει και τι προκαλεί στην υγεία – Μύθοι και αλήθειες

Καύσωνας: Πώς να προστατευτείτε από την ακραία ζέστη – Οδηγίες και συστάσεις

Ιός του Δυτικού Νείλου: Τα τρία πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορωνοϊός, Καμπανάκι Λινού, – Χρειάζεται, Video,koronoios, kabanaki linou, – chreiazetai, Video