Κορωνοϊός: Η «ασθενής μηδέν» στην Ελλάδα μιλά για τις 15 μέρες νοσηλείας της - «Άκουγα ότι έχω φέρει το COVID-19 στη χώρα» (Video)

ΕΛΛAΔΑ

 

Ο πρώτος άνθρωπος που διαγνώστηκε με κορωνοϊό στην Ελλάδα, η Δήμητρα Βουλγαρίδου, παραχώρησε συνέντευξη στην στον Αντώνη Σρόιτερ και την εκπομπή «Αυτοψία», μιλώντας μεταξύ άλλων για όλα όσα έζησε κατά τις 15 ημέρες νοσηλείας της, η ίδια και ο γιος της, ενώ αποκαλύπτει την ενόχλησή της τόσο για τα αρνητικά σχόλια που έλαβε από συμπολίτες της όσο και για το γεγονός ότι δημοσιοποιήθηκαν προσωπικά στοιχεία της.

Αρχικά

αναφέρθηκε στην πρώτη ημέρα και τα συμπτώματα συμπτώματα που την οδήγησαν στο νοσοκομείο:

«Ξεκίνησα με ένα πονοκέφαλο και μετά είχα δέκατα. Η ιδιωτική μου ασφάλεια με παρέπεμψε να πάω στο ΑΧΕΠΑ για να κάνω εξετάσεις. Φόρεσα μάσκα και πήγα να κάνω εξετάσεις. Απλά μου ζήτησαν να μείνω μέσα προκειμένου να βγουν τα αποτελέσματα. Ήταν το πρώτο μου βράδυ στο δωμάτιο αρνητικής πίεσης. Ήταν ανάμεικτα τα συναισθήματα μου. Τον γιατρό μου τον είδα πρόσωπο με πρόσωπο 15 ημέρες μετά. Το πρωί έμαθα τα νέα πρώτα από τις ειδήσεις και μετά με κάλεσε ο γιατρός μου και ήρθε από κοντά και μου το είπε» είπε και συνέχισε λέγοντας: «Δεν το πίστευα στην αρχή, αλλά εκτιμώ που ήρθε και μου το είπε μπροστά μου. Είχα επιλέξει να μην βλέπω τηλεόραση, μάθαινα τα νέα από τους δικούς μου ανθρώπους . Μου είπε ο γιατρός ότι ήμουν το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα. Πέρασαν πολλά πράγματα από το μυαλό μου εκείνη την ώρα. Δεν είχα σοβαρά συμπτώματα και κανείς δεν ήξερε πώς θα συνεχιστεί. Πήρα τον σύζυγό μου να τον ενημερώσω. Φοβήθηκα για το παιδί μου εκείνη την ώρα. Σχεδόν όλες οι επαφές μου ήταν αρνητικές », είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας το σοκ που υπέστη όταν έμαθε ότι ο 9χρονος γιος της βρέθηκε θετικός στον ιό:

«Ήταν ένα σοκ όταν έμαθα ότι νοσεί και το παιδί μου. Ήταν όλοι αρνητικοί εκτός από εκείνον. Τον έφεραν μαζί μου στον ίδιο θάλαμο. Δεν του είπα ποτέ ότι έχει τον ιό. Ήταν ασυμπτωματικός σε όλο το διάστημα. Έπεσε πάνω μου όλο το βάρος για να του εξηγήσω τι συμβαίνει, όμως του είπα ψέματα, λέγοντας τους ότι είμαστε καλά, απλά έχω μια ίωση. Ήθελα να το χειριστώ μόλις βγούμε από κει. Περίμενα να κοιμηθεί το βράδυ για να κλάψω. Μείναμε μέσα 15 ημέρες. Ήταν πολύ δύσκολο, γιατί το παιδί άρχισε να αντιδρά και να θέλει να βγει έξω. Υπήρχαν στιγμές που ένιωθα ότι κάτι δεν πάει καλά. Με προβλημάτιζε η συμπεριφορά του. Προσπαθούσα να του το διακωμωδήσω για να το πάρει σαν αστείο. Άκουγα συνέχεια “πότε θα βγούμε”. Όταν βγήκαμε από το νοσοκομείο ήταν η καλύτερη μέρα. Ήθελα να μην μαθευτεί ότι θα βγω από το νοσοκομείο. Οι οδηγίες που πήραμε ήταν να μείνουμε σπίτι για ακόμη 7 ημέρες. Ακολούθησαν πολλές εξετάσεις. Η χαρά του μικρού ήταν μεγάλη».

Τέλος, η Δήμητρα Βουλγαρίδου αποκάλυψε ότι εισέπραξε πολλή αγάπη ακό ανθρώπους που ούτε καν γνώριζε, ωστόσο, αποκάλυψε και αρνητικά σχόλια που δέχτηκε.

«Με ενόχλησε που δημοσιεύθηκαν τα στοιχεία μου γιατί θεωρώ ότι ειδικά για την υγεία και ένα παιδί, δεν θα έπρεπε να εκτεθώ τόσο πολύ. Είχαν πέσει όλα τα φώτα πάνω μας. Καθημερινά μάθαινα πολλά αρνητικά σχόλια. Άκουγα ότι έχω φέρει το COVID-19 στην Ελλάδα. Τις πρώτες μέρες είχα ενοχές. Είναι πολύ εύκολο να κρίνεις τον άλλο, αλλά πολύ δύσκολο να μπεις στην θέση του», λέει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η Δήμητρα Βουλγαρίδου είναι επιχειρηματίας και τακτικό μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης. Βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό ύστερα από επαγγελματικό ταξίδι που πραγματοποίησε στο Μιλάνο με τον επιστήθιο φίλο της και ιδιοκτήτη του ιντερνετικού καναλιού Mykonos Live TV, Πέτρο Νάζο, με σκοπό να παρευρεθούν στην Εβδομάδα Μόδας, ένα ταξίδι που πραγματοποιούν κάθε χρόνο.

Κορωνοϊόςπρώτο κρούσμα38χρονηΕλλάδαβίντεοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα