Κοινωνικός Τουρισμός: Νησιά με... οδική πρόσβαση προτίμησαν οι δικαιούχοι - Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί (Πίνακας)

ΕΛΛAΔΑ

 

Τον Σεπτέμβριο ενεργοποιήθηκαν 7.727 επιταγές κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ σε τουριστικά καταλύματα της χώρας, σημειώνοντας αύξηση 151% σε ετήσια βάση. Συγκεκριμένα, ενεργοποιήθηκαν 4.845 επιταγές του βελτιωμένου και ενισχυμένου Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού

2020-21 που ξεκίνησε την 1η Αυγούστου, καθώς και 2.882 επιταγές του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2019-20 που παρατάθηκε έως τις 31 Οκτωβρίου 2020. 

Σε συνδυασμό με τις 91.400 επιταγές που ενεργοποιήθηκαν το καλοκαίρι, η συμμετοχή των δικαιούχων φέτος στο τετράμηνο Ιουνίου-Σεπτεμβρίου άγγιξε τις 100.000 επιταγές που αποτελεί αριθμό-ρεκόρ. Επιπλέον, περισσότεροι από 9.100 δικαιούχοι ενεργοποίησαν επιταγές ακτοπλοϊκών μετακινήσεων το δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι στην πρώτη θέση βρίσκεται ένα νησί με... οδική πρόσβαση, η Λευκάδα, όπως και στην τρίτη, η Εύβοια, ενώ στη δεύτερη θέση είναι η Πρέβεζα.  Το νησί που συνδέεται αποκλειστικά ατκοπλοϊκώς και βρίσκεται στην τετράδα των προτιμήσεων είναι η Θάσος, ενώ στην 11η θέση βρίσκονται οι Σποράδες και στην 13η η Κρήτη με το Ρέθυμνο.

Ενδεικτικά, οι 25 περιφερειακές ενότητες με τον μεγαλύτερο αριθμό ενεργοποιημένων επιταγών σε τουριστικά καταλύματα τον Σεπτέμβριο είναι οι εξής:  

κοινωνικός τουρισμόςδικαιούχοιβάουτσερΟΑΕΔHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα