ΚΚΕ: Καμία ανοχή στο κυβερνητικό δόγμα για τις παρακολουθήσεις

«Καμία ανοχή στο δόγμα “ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων”» διεμήνυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μετά και την ενημέρωση που έλαβε για την έρευνα της ΑΔΑΕ και τα ευρήματά της μέσω της επιστολής Ράμμου, την οποία ο τελευταίος απέστειλε σε όλους τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Έτσι, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ άναψε το «πράσινο φως» για την περαιτέρω αναζήτηση και απόδοση ευθυνών στην υπόθεση των υποκλοπών, καθώς αξιολόγησε τα ευρήματα ως «πάρα

πολύ σοβαρά», σημείωσε δε πως «καλώς ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ έθεσε τα στοιχεία αυτά υπ’ όψιν του προέδρου της Βουλής και των πολιτικών αρχηγών».

Ζήτησε «έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την ακρόαση του προέδρου της ΑΔΑΕ κ. Ράμμου, την οποία αρνείται πεισματικά η κυβερνητική πλειοψηφία» και παράλληλα τόνισε πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός «δεν μπορούν να κρύβονται πια πίσω από υπεκφυγές, απαράδεκτες δικαστικές γνωμοδοτήσεις και κοινοβουλευτικά τερτίπια. Οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να αναλάβουν τις – ούτως ή άλλως δεδομένες – ευθύνες τους».

Υπεύθυνος και ο ΣΥΡΙΖΑ

Βέβαια έστρεψε τα βέλη και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο θεωρεί επίσης υπεύθυνο τόσο για το θεσμικό πλαίσιο που, όπως υποστηρίζει το ΚΚΕ, επιτρέπει τις παρακολουθήσεις όσο και για τις «συνακροάσεις» στην έδρα του ΚΚΕ που ξεκίνησαν το 2016. «Αυτή την απόδοση ευθυνών δεν πρόκειται να την αποφύγει κανείς, ούτε η κυβέρνηση της Ν.Δ. ούτε εκείνα τα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν βάλει την υπογραφή τους σε αυτό το θεσμικό πλαίσιο του “βούρκου”, των παρακολουθήσεων, του αυταρχισμού και της συγκάλυψης» σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη δήλωσή του. «Είναι ακριβώς αυτό το πλαίσιο που είτε καθοδηγεί είτε συγκαλύπτει κραυγαλέες υποθέσεις, όπως δείχνουν και τα νέα στοιχεία που αναδείχτηκαν στη Βουλή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων στην έδρα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, όπως επίσης και τα πρόσφατα στοιχεία που προκύπτουν από την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ».

Κατέρρευσε ο «μύθος»

Στο μεταξύ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρωθυπουργός για την οικονομία τη Δευτέρα, από το ΚΚΕ επιχείρησαν να αποδομήσουν τον «κεντρικό μύθο» των όσων είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αν κάτι κατέρρευσε με πάταγο αυτά τα χρόνια, είναι ο μύθος που επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός, ότι η ανάπτυξη υπέρ των λίγων μπορεί να διανέμεται δίκαια και στους πολλούς» ανέφερε στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Κ.Ε.

«Στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο», υπογραμμίζει ο Περισσός, «και αυτό διαδραματίζεται αυτήν την περίοδο μπροστά στα μάτια του λαού»: όταν «οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια, τα τρόφιμα, τα φάρμακα, τον τουρισμό κι αλλού καταγράφουν ρεκόρ κερδών» και «ο λαός “πληρώνει” τα ρεκόρ στον πληθωρισμό, την ενεργειακή φτώχεια, τη φοροληστεία, την εκμετάλλευση, τη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα και “ανταμείβεται” με τα pass της κοροϊδίας, με τα προεκλογικά επιδόματα της εξαγοράς και με τα ψίχουλα σε μισθούς και συντάξεις που εξανεμίζονται, εξαιτίας της ακρίβειας, πριν καν δοθούν».

Ανατρέχοντας δε στην κρίση της προηγούμενης δεκαετίας από το ΚΚΕ τονίζουν ότι «από το 2012 μέχρι σήμερα, ο λαός μας έζησε τα πάντα, την εναλλαγή κρίσης κι ανάπτυξης, την εναλλαγή εκβιασμών και ψεύτικων υποσχέσεων, την εναλλαγή αστικών κυβερνήσεων κάθε απόχρωσης» και «σε κάθε φάση έβγαινε πιο ζημιωμένος, με νέα βάρη και μ’ ένα αντιλαϊκό οικοδόμημα, που συνδιαμόρφωσαν Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛΛ». Αυτό το οικοδόμημα, υποστηρίζει το ΚΚΕ, σήμερα «όχι μόνο διατηρείται, αλλά κι επεκτείνεται, όπως συμβαίνει με το κοινό αντεργατικό πλαίσιο για τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις». Τα προηγούμενα χρόνια ο λαός πλήρωνε «με μειώσεις μισθών και συντάξεων, τώρα πληρώνει με την ακρίβεια».

Διαβάστε επίσης

Πράσινο Deal ή… πράσινα άλογα;

Τα φαντάσματα του 2004: Συνεχίζονται οι περιπέτειες των ολυμπιακών εγκαταστάσεων

Η ακρίβεια σαρώνει και το «καλάθι του νοικοκυριού»

Keywords
Τυχαία Θέματα