Κηδεία Σιράκ: Έξαλλος ο φίλος του, Γκέρχαρντ Σρέντερ

ΚΟΣΜΟΣ

 

Μια απουσία με ιδαίτερο νόημα καταγράφεται την ώρα που η Γαλλία και ο κόσμος αποτείουν το «ύστατο χαίρε» στον Ζακ Σιράκ.

Ο 74χρονος πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, φίλος του Σιράκ σε μια εποχή που η γαλλογερμανική συμμαχία στην Ε.Ε. αποτελούσε «παράσημο» για την πορεία της Ένωσης, δεν είναι στο ναό του Αγίου Σουλπικίου για να τον αποχαιρετήσει και, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι έξαλλος.

Όπως αναφέρει η Bild,

σύμφωνα με το γραφείο του 74χρονου Σοσιαλδημοκράτη, ο Σρέντερ είχε πράγματι ζητήσει πρόσκληση για την τελετή αλλά το τμήμα πρωτοκόλλου του Μεγάρου των Ηλυσίων απέρριψε το αίτημά του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γαλλική προεδρία ισχυρίστηκε ότι υπήρχε περιορισμένος χώρος στο ναό του Αγίου Σουλπικίου, και ως εκ τούτου ο αριθμός των συμμετεχόντων έπρεπε να περιοριστεί αυστηρά.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Μέγαρο των Ηλυσίων ανέφερε ότι δεν είχαν αποσταλεί επίσημες προσκλήσεις για την τελετή, και ότι μάλλον υπήρξε παρεξήγηση, καθώς στο ναό υπήρχε μία θέση για τον Σρέντερ.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέση των δύο ανδρών ήταν τόσο αρμονική που σε Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. ο Σρέντερ υποχρεώθηκε να φύγει από τις Βρυξέλλες και άφησε στη θέση του τον Σιράκ, ως εκπρόσωπο και της Γερμανίας.

ΓαλλίαΣιράκκηδείαΣρέντερΓερμανίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα