Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Εντυπωσιακός χριστουγεννιάτικος προορισμός! (Photos)

"Π" ARTΘΕΜΑΈντυπη Έκδοση

Για μια ακόμη χρονιά το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), μετατρέπεται σ’ έναν όμορφο – μοναδικό θα λέγαμε – χριστουγεννιάτικο προορισμό, καλώντας μικρούς και μεγάλους να περιηγηθούν στους άκρως εορταστικούς χώρους του και να απολαύσουν το πλούσιο και ποικίλο εορταστικό πρόγραμμά του.

Μεγαλοπρεπείς φωτεινές εγκαταστάσεις, τρία πανύψηλα έλατα, ογδόντα στολισμένα δέντρα στην Αγορά καθώς και ένα παγοδρόμιο πάνω στο κανάλι συνθέτουν το χριστουγεννιάτικο σκηνικό που θα αντικρύσουν όσοι επιλέξουν να επισκεφθούν το ΚΠΙΣΝ μέχρι τις 6 Ιανουαρίου,

απολαμβάνοντας, συγχρόνως, κάθε λογής παιχνίδια, πρωτότυπα παραμύθια και ξεχωριστές μουσικές μελωδίες.

Μια σειρά από διαδραστικές εγκαταστάσεις που θα βρίσκονται διάσπαρτες στον χώρο δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίο και χαρίζουν σε κάθε επισκέπτη πρωτόγνωρες εμπειρίες!

Τα γιορτινά φώτα στο ΚΠΙΣΝ άναψαν την 1η Δεκεμβρίου, ενώ για κάθε ημέρα του μήνα υπόσχεται και μια νέα χριστουγεννιάτικη έκπληξη!

O φάρος μετατρέπεται σε ένα ονειρικό τοπίο όπου, με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Γιώργου Νανούρη, καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου και της μουσικής που το κοινό έχει αγαπήσει, όπως η Χάρις Αλεξίου, η Ιωάννα Παππά, ο Δημήτρης Λιγνάδης, η Όλια Λαζαρίδου, η Κόρα Καρβούνη κ.ά., θα αφηγούνται χριστουγεννιάτικα παραμύθια και συναρπαστικές ιστορίες, ενώ στην καρδιά του χριστουγεννιάτικου κόσμου του ΚΠΙΣΝ βρίσκεται το παγοδρόμιο, καλώντας μας να φορέσουμε τα παγοπέδιλά μας και να διασκεδάσουμε με την ψυχή μας!

Το παγοδρόμιο θα λειτουργεί καθημερινά έως τις 24 Φεβρουαρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή στο SNFCC.org.

Από όλη αυτή τη χριστουγεννιάτικη γιορτή δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει η μουσική! Στις 8 Δεκεμβρίου, λοιπόν, θα γιορτάσουμε το Jazz Octet της Στρατιωτικής Φρουράς Αθηνών σε τζαζ ρυθμούς, ενώ δυο μέρες αργότερα (10/12) το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται τους Solisti Veneti οι οποίοι θα ερμηνεύσουν έργα Βιβάλντι, Ροσίνι και Παγκανίνι με την πολύτιμη σύμπραξη της διακεκριμένης Ελληνίδας μεσοφώνου Μαρίτας Παπαρίζου.

Στις 16 Δεκεμβρίου οι μαθητές του El Sistema Greece και η El Sistema Greece Youth Orchestra ενώνουν τις δυνάμεις τους με το μουσικό σχήμα Latin Brass Connection προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική και άκρως χριστουγεννιάτικη συναυλία με λατινοαμερικανικούς ήχους, ενώ στις 24 και 25 του μηνός η παράσταση σύγχρονου τσίρκου Attrape-Moi των FLIP Fabrique έρχεται από τον Καναδά, παρουσιάζοντας ένα πρωτοποριακό συνδυασμό χιούμορ, χορού, μουσικής και, κυρίως, ακροβατικών, καθηλώνοντας θεατές κάθε ηλικίας!

Όπως την περασμένη χρονιά, έτσι και φέτος, το ΚΠΙΣΝ προετοιμάζει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα και καλεί τους χιλιάδες επισκέπτες του να γιορτάσουν με τον καλύτερο τρόπο την αλλαγή του χρόνου.

H παραμονή Πρωτοχρονιάς ξεκινά, λοιπόν, με τη live μετάδοση της παραδοσιακής συναυλίας της Φιλαρμονικής του Βερολίνου και συνεχίζει με μια εξαιρετική εμφάνιση του Mario Biondi στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος.

Αμέσως μετά, τα βλέμματα στρέφονται στην Αγορά όπου ο διεθνούς φήμης μουσικός DJ Huey Morgan, frontman των Fun Lovin’ Criminals θα χαρίσει στο κοινό τη μοναδική μουσική του συνοδεία πυροτεχνημάτων, ενώ δεν θα λείψει και ο καθιερωμένος, πια, αγώνας δρόμου SNF Run: 2019 First Run που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υπό την επίβλεψη της ΑMKE Αναγέννηση & Πρόοδος.

Η έμπνευση και η δημιουργία στο ΚΠΙΣΝ, όμως, δεν σταματά, φιλοξενώντας στους χώρους του πλήθος εργαστηρίων και παιχνιδιών με θέμα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, καλώντας τους μικρούς μας φίλους να δημιουργήσουν τον δικό τους χριστουγεννιάτικο κόσμο.

Έτσι, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια, κάρτες, ημερολόγια, γιρλάντες, γούρια και κοσμήματα, να χορέψουν κάτω από την ντισκομπάλα, να τυπώσουν ευχές, να δημιουργήσουν τη δική τους αφίσα και φυσικά, να παίξουν στο πάρκο παρέα με τον Αϊ Βασίλη!

Παράλληλα, στους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα προσφέρονται απλόχερα μελομακάρονα, κουραμπιέδες, ζεστή σοκολάτα, αχνιστές σούπες, κέικ, και κάθε λογής μοσχομυριστές και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.

Μια ξεχωριστή πρόταση για τις εορταστικές ημέρες που θα χαρίσουν σε μικρούς και μεγάλους μοναδικές οικογενειακές στιγμές και ξεχωριστές αναμνήσεις!

INFO

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα

Μέχρι 6.1.2019

Ενημερωθείτε για το αναλυτικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ΚΠΙΣΝ στο SNFCC.org

ΚΠΙΣΝΝιάρχοςΧριστούγενναεκδηλώσειςπρόγραμμαIssue: 2050Issue date: 6-12-2018Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα