«Καταρρέει» βουνό στα Τρίκαλα – Έντρομοι οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια

ΕΛΛAΔΑ

Βιβλική καταστροφή από τις κατολισθήσεις στα Τρίκαλα. Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε χωριά των Τρικάλων.

Το μεσημέρι της Δευτέρας δόθηκε η διαταγή να εκκενωθούν τα τρία πρώτα σπίτια του χωριού Πιαλεία (που βρίσκεται σε υψόμετρο 500 μέτρων στις πλαγιές του Κόζιακα).

Οι κάτοικοι του χωριού είναι τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι του χωριού από τις κατολισθήσεις.

Και αυτό γιατί το έδαφος του βουνού υποχωρεί και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τις ζωές

των κατοίκων. Στο σημείο βρίσκεται δύναμη της Πυροσβεστικής, μηχανήματα και της Περιφέρειας και του Δήμου Πύλης, καθώς και ιδιώτες. Οι πυροσβέστες συνέδραμαν στην προσπάθεια των κατοίκων του χωριού, που έσπευσαν να βοηθήσουν συγγενείς και φίλους να μαζέψουν τα πράγματά τους από τα σπίτια τους, ενώ παρών ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης.

Η καταστροφή των πρώτων σπιτιών του χωριού είναι σχεδόν ολοκληρωτική, σύμφωνα με το tricalavoice, ενώ εκφράζονται φόβοι για τη συνέχιση του κατολισθητικού φαινομένου.

Στο μεταξύ σε επιφυλακή είναι οι αρχές του δήμου Τρικάλων καθώς ο ποταμός Ληθαίος βρίσκεται στο όριο της υπερχείλισης.

Το νερό να έχει καλύψει την οριοθετημένη κοίτη του σε πολλά σημεία.

Οι τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις σε όλο το νομό Τρικάλων εξακολουθούν να προκαλούν σοβαρά προβλήματα μιας και έχουν υπερχειλίσει οι περισσότεροι παραπόταμοι του Πηνειού, καθώς τα αναχώματα δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τις μεγάλες ποσότητες νερού.

Φωτογραφίες: Eurokinissi (Θανάσης Καλλιάρας), Tricalavoice.

ΤρίκαλακατολισθήσειςβουνόΛηθαίος ποταμόςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα