Κανένα εκπαιδευτικό ταξίδι, μέχρι η γη να γίνει κόκκινη!

ΣΤΗΛΕΣΙστορίες για αγρίους

Η αλήθεια είναι ότι τα ταξίδια, εκτός του ότι είναι κουραστικά και επικίνδυνα, εντείνουν και τις ταξικές αντιθέσεις στην κοινωνία, πράγμα που μια σοβαρή αριστερή κυβέρνηση δεν μπορεί να ανεχτεί. Στις παρούσες συνθήκες δεν είναι δυνατόν να δοθεί μια γενική οδηγία απαγόρευσης των ταξιδιών προς χάριν της απομείωσης των κοινωνικών αντιθέσεων. Ωστόσο, το μέτρο πιλοτικά μπορεί να εφαρμοστεί στους μαθητές. Όπερ και εγένετο…

Με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, λοιπόν, ο κ. Γαβρόγλου, Υπουργός Παιδείας απαγόρευσε τα μαθητικά εκπαιδευτικά ταξίδια στο εξωτερικό

επικαλούμενος την ταξική ισότητα. Δεν μπορεί να επιτρέψει μια αποδεδειγμένα αξιόπιστη και αριστερή κυβέρνηση σαν των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αυτόν τον κοινωνικό αποκλεισμό. Αν δεν μπορεί να ταξιδέψει ένας τότε δεν επιτρέπεται να ταξιδέψει κανένας. Τι πιο δίκαιο! Αν δεν μπορεί ένα παιδάκι να τρέξει, προκειμένου να μην του δημιουργηθούν ψυχολογικά προβλήματα αποκλεισμού και ανισότητας καταργούμε το τρέξιμο. Αυτό σημαίνει αριστερή πρόοδος και ανάπτυξη με κοινωνική ευαισθησία. Διότι η αριστερά είναι ευαίσθητη, δεν ασκεί την εξουσία με κυνισμό. Όποιος ξεχωρίζει αποκεφαλίζεται προς χάριν της ομοιομορφίας.

Το μέτρο πρέπει άμεσα να επεκταθεί και στον ρουχισμό. Δεν μπορεί ένα παιδάκι να είναι ντυμένο με ακριβά ρούχα και το άλλο με κουρέλια. Ή θα καταργήσουμε λοιπόν τα ρούχα τελείως ή θα φοράνε στην καλύτερη περίπτωση όλα τα παιδάκια τα ίδια ρούχα. Όπως οι φυλακισμένοι, οι έγκλειστοι στα άσυλα, και στα στρατόπεδα. Αν είναι κάποιοι να έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους άλλους καταργούμε τα δικαιώματα και εφαρμόζουμε την πολυπόθητη ισότητα.

Με την πρωτοποριακή αυτή απόφαση το Υπουργείο Παιδείας τολμά το πρώτο βήμα προς τον κομμουνιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας. Με αυτό ως δεδομένο, πρόκειται για μια ιστορική στιγμή στην χώρα μας που ζούσε με αυτό το όνειρο!

Καταργούνται λοιπόν τα εκπαιδευτικά ταξίδια προς πάσα κατεύθυνση. Ακόμα και τα φανταστικά, αυτά που ονειρευόμαστε. Ναι, σύντροφε. Είναι δίκαιο να ονειρεύεται ένας μαθητής όταν ο συμμαθητής του έχει αϋπνίες; Αυτή η κατάσταση δεν δημιουργεί μια αίσθηση ανισότητας; Πως μπορείς μαθητή προνομιούχε να ονειρεύεσαι τη στιγμή που δεν μπορεί να κλείσει μάτι ο συμμαθητής σου; Τι ψυχή θα παραδόσεις στον Μαρξ; Όχι αυτή η οδυνηρή ταξική διάκριση δεν θα περάσει με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Κανένα ταξίδι μέχρι η γη να γίνει κόκκινη.

Πρόκειται για ιδέα πρωτοφανούς ευφυΐας η οποία πρέπει να συμπεριληφθεί άμεσα στην «διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO». Τέτοιες ιδέες πρέπει να ταξιδεύουν απρόσκοπτα για γίνονται κτήμα της ανθρωπότητας, να κοινωνούνται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Θα προτείναμε - αν κάποιος μπορεί να τολμήσει κάτι τέτοιο σε αυτή τη κυβέρνηση των Σοφών στην οποία όλοι θυσιάζονται ανιδιοτελώς στα χαρακώματα της απεχθούς εξουσίας με στόχο την αταξική κοινωνία - για λόγους συμβολικούς να αποποιηθεί πρώτα από όλους κάθε κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το απεχθές και ταξικό δικαίωμά του να ταξιδεύει, προκειμένου να λάβει αυτό το μέτρο την αποδοχή που του αξίζει.

Κυβέρνησηεκδρομέςυπουργείο ΠαιδείαςΓαβρόγλουσχολείαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα