Καμμένος: Διαφωνώ με τους χειρισμούς της κυβέρνησης για το όνομα της Μακεδονίας

Πολιτική

«Διαφωνώ με τους χειρισμούς της κυβέρνησης για το Σκοπιανό και θα κάνω τα πάντα για να μην δοθεί το όνομα Μακεδονία» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής εκτίμησε πως το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων δεν θα έρθει

στην Βουλή υποστηρίζοντας πως «για τις αλλαγές στο Σύνταγμά τους απαιτούνται 10 χρόνια».

«Η ΝΔ να δω τι θα κάνει, γιατί ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στο Politico ότι αν τα Σκόπια κάνουν τις αλλαγές στον αλυτρωτισμό, θα ψηφίσει για το όνομα. Είναι ο Κυριάκος εσωτερικού και εξωτερικού. Η σχέση μου με την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα είναι σχέση εντιμότητας. Και εκείνοι διαφωνούν μαζί μου σε πολλά», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis ο Πάνος Καμμένος σημείωσε πως «υπάρχουν αποφάσεις πρωθυπουργών που αντικατέστησαν υπουργούς που δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις των φαρμακοβιομηχανιών. Ο Σαλμάς το είπε. Δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς και πολεμήθηκε και αντικαταστάθηκε από τον πρωθυπουργό που κατηγορείται ότι ήταν σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους των εταιριών».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μάλιστα τόνισε πως «πρώην υπουργός είχε βγάλει εισιτήριο για να πάει στην Αμερική και να καταθέσει αλλά το ακύρωσε τελευταία στιγμή. Μιλάω γα τον κ. Σαλμά. Εμείς αποφασίσαμε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα να προτείνουμε στον κ. Σαλμά να καταθέσει και εδώ και στην Αμερική. Δεν θα τον εμποδίσουμε με την ιδιότητα του εξεταζομένου».

Ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι πρέπει να αλλάξει το άρθρο 86 του Συντάγματος λέγοντας πως πως εναι «ξεκάθαρο ότι για να αλλάξει το άρθρο 86 απαιτείται συνταγματική αλλαγή και απαιτείται πλειοψηφία 2/3 για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Οφείλουμε να καταργήσουμε το νόμο περί ευθύνης υπουργών που θεωρεί την δωροδοκία μέρος των καθηκόντων του υπουργού».

Πάνος ΚαμμένοςΑΝ.ΕΛυπόθεση NovartisNovartisΣκοπιανόΜακεδονίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα