Καλό καλοκαίρι με το ΚΘΒΕ…

"Π" ARTΜια ΓνώμηΈντυπη Έκδοση

 

Είναι ο μόνος από τους καλλιτεχνικούς διευθυντές του οποίου η θητεία ανανεώθηκε, κι αυτό έκανε τον Γιάννη Αναστασάκη να ξεκινήσει γεμάτος ενθουσιασμό τη νέα τριετία του στο τιμόνι του ΚΘΒΕ.

Μια συζήτηση μαζί του είναι πάντα μια κουβέντα φίλων που καμαρώνουν κι ονειρεύονται. Εσπρεσάκι, τσιγάρο, ο Λευκός Πύργος μπροστά μας και τα μάτια του γεμάτα επιθυμίες…

«Το ΚΘΒΕ

ξαναστάθηκε στα πόδια του», δηλώνει χαρούμενος. «Με τη γενναία συνδρομή της πολιτείας τα τελευταία τρία χρόνια εξάλειψε τα χρέη εννέα εκατομμυρίων που το βάραιναν. Άνοιξε τις πόρτες στο κοινό με παραστάσεις που έβαλαν ψηλά τον πήχη, με φθηνό εισιτήριο, με δωρεάν είσοδο στους ανέργους, με συνεργασίες με όλους τους φορείς της πόλης, με περιοδείες στη Βόρεια Ελλάδα χειμώνα - καλοκαίρι, με δράσεις και παρεμβάσεις πολιτισμού».

Τι χρειάστηκε; «Κάναμε τα αυτονόητα. Με πολλή δουλειά από όλους τους εργαζόμενους του Θεάτρου, με πείσμα κι αισιοδοξία. Περάσαμε εδώ και μήνες μια ακατανόητη περιπέτεια με το ΣΕΗ και τη συλλογική σύμβαση, αλλά θέλω να πιστεύω πως η πρόταση του ΣΕΗ που αποδεχτήκαμε και υπερψήφισαν και οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ έλυσε το πρόβλημα.»

Και το καλοκαίρι του ΚΘΒΕ πώς διαγράφεται;

«Η “Ιφιγένεια η εν Αυλίδι” ετοιμάζεται για την Επίδαυρο και την περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο – σκηνοθέτης ο Γιάννης Καλαβριανός – και “Ο Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία” ξεκίνησαν πρόβες για μια σειρά παραστάσεων στην ΕΜΣ το καλοκαίρι!

Το πρόγραμμα του χειμώνα σχεδιάζεται και προχωρεί με έργα Τσέχωφ, Ίψεν και σύγχρονου ρεπερτορίου, με τη “Μεγάλη Πλατεία” του Νίκου Μπακόλα για πρώτη φορά στη σκηνή, με επαναλήψεις τεσσάρων πολύ επιτυχημένων παραστάσεων αυτής της χρονιάς».

Τι κέρδισε ο ίδιος από το πρώτο διάστημα της δουλειάς του στη Θεσσαλονίκη;

«Το κοινό αγάπησε ξανά το ΚΘΒΕ κι αυτό μας δίνει δύναμη και κουράγιο.

Ραντεβού, λοιπόν, στα ανοιχτά θέατρα το καλοκαίρι και τον χειμώνα σας περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη!»

Θα είμαστε εκεί! Συνέχισε έτσι, Γιάννη…

ΚΘΒΕΓιάννης ΑναστασάκηςκαλοκαίριθέατροIssue: 2077Issue date: 13-6-2019Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα