Κακοκαιρία – «Τριτοκοσμικές» εικόνες στο Θέρμο: Μαθητές πέρασαν το «φουσκωμένο» ποτάμι με αυτοσχέδια γέφυρα (Videos)

Αδιανόητες και παράλληλα εξοργιστικές εικόνες, που αποκαλύπτουν την «γύμνια» των υποδομών σε όλη την χώρα ήρθαν στη δημοσιότητα λόγω της χθεσινής (26/1) κακοκαιρίας. 

Οι εικόνες με μαθητές στο Θέρμο της Αιτωλοακαρνανίας να διασχίσουν μια αυτοσχέδια συρμάτινη γέφυρα, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, προκειμένου να επιστρέψουν στα σπίτια τους από το σχολείο, όπως ήταν φυσικό προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Όλα ξεκίνησαν, όταν το πρωί της Πέμπτης (26/1) σημειώθηκε κατολίσθηση που είχε ως αποτέλεσμα η επαρχιακή οδός που συνδέει την κωμόπολη με τα γύρω

χωριά να κλείσει.

Έτσι οι νεαροί μαθητές αναγκάστηκαν να περάσουν από μια συρμάτινη, αιωρούμενη γέφυρα πάνω από τον φουσκωμένο ποταμό Εύηνο, ώστε να φτάσουν στην απέναντι όχθη που τους περίμεναν οι οικογένειες τους. 

Δήμαρχος Θέρμου: Υπήρξε συνεννόηση γονέων με τον οδηγό

Ο δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας, μιλώντας στο OPEN και στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος υποστήριξε ότι η περιφέρεια δεν ενημερώθηκε κι ότι οι μαθητές οδηγήθηκαν στη γέφυρα κατόπιν συνεννόησης του οδηγού με τους γονείς των παιδιών. 

«Αντί το μεσημέρι να ενημερωθούμε, ώστε να φιλοξενήσουμε τα παιδιά σε ξενοδοχείο ή να μεταβεί ο οδηγός μέσα από την επαρχιακή οδό γέφυρας Μπανιάρη-Γανίου, ώστε τα παιδιά να φτάσουν στα σπίτια τους πήγαν σε έναν βασικό δρόμο και μπήκαν μέσα στο κουβούκλιο, που περνάει πάνω από τον φουσκωμένο ποταμό, που είχε στάθμη νερού 10 μέτρα. Αυτό το αγνοούσε η περιφέρεια. Από ό,τι με ενημέρωσαν συνεννοήθηκαν ο οδηγός και οι γονείς», είπε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε επίσης:

Νέες φάρσες για… νάρκες στο «Ελ. Βενιζέλος» και σε 4 νοσοκομεία

Χιονοδρομικά: Η κακοκαιρία τα… ανοίγει – Πώς θα λειτουργήσουν το Σαββατοκύριακο

Κακοκαιρία: 422 κλήσεις στην Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων, απεγκλωβισμούς και κοπές δέντρων

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κακοκαιρία – Τριτοκοσμικές, Θέρμο, Μαθητές, Videos,kakokairia – tritokosmikes, thermo, mathites, Videos