Καιρός Αγίου Πνεύματος: Έως και 38 βαθμούς η θερμοκρασία και αστάθεια στα ορεινά

Ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα είναι άκρως καλοκαιρινός καθώς θα έχει αρκετή ζέστη και τοπική αστάθεια στα ηπειρωτικά, χωρίς όμως να φτάνουμε σε επίπεδα καύσωνα.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν υψηλά, αγγίζοντας τοπικά τους 37-38 βαθμούς στα εσωτερικά της χώρας, ενώ η θαλάσσια αύρα θα περιορίσει λίγο τη ζέστη στις παραθαλάσσιες περιοχές. Τα μεσημέρια και τα απογεύματα στα ορεινά αναμένονται τοπικές μπόρες και καταιγίδες, με πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων και κεραυνών.

Η ζέστη θα διατηρηθεί έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από τα μέσα εβδομάδας, προσφέροντας πιο δροσερές καιρικές συνθήκες.

Μαρουσάκης: Καλοκαιρινός ο καιρός του Αγίου Πνεύματος, σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά

Με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες κυλά η Παρασκευή, καθώς σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας ο υδράργυρος αγγίζει τους 37°C, ενώ δεν λείπει και η απογευματινή αστάθεια, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος του OPEN, η σημερινή ημέρα χαρακτηρίζεται από έντονη ζέστη, κυρίως σε κλειστές ηπειρωτικές περιοχές, ενώ δεν αποκλείονται τοπικές μπόρες και καταιγίδες προς την κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από κεραυνούς και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις, με τα φαινόμενα να επηρεάζουν ακόμη και παραθαλάσσιες περιοχές του βορείου Αιγαίου μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες.

Η αστάθεια θα επιμείνει και τις επόμενες ημέρες, κυρίως το απόγευμα, ενώ ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (με αποκορύφωμα τη Δευτέρα 9 Ιουνίου) θα διατηρηθεί γενικά ζεστός και καλοκαιρινός, με μεσημεριανές καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα. Πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται σε Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία και τμήματα της Στερεάς.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος με θερμοκρασία έως 36°C και μέτριο βοριά, ενώ στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με απογευματινή αστάθεια και πιθανές καταιγίδες.

Από Τρίτη και Τετάρτη, πάντως, η θερμοκρασία θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά, δίνοντας τέλος στο έντονο θερμό κύμα και οδηγώντας σε πιο ήπιες και συμβατές με την εποχή καιρικές συνθήκες.

Τυράσκη: Με υψηλές θερμοκρασίες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα κυλήσει με καλοκαιρία και υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Ωστόσο, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθεί αστάθεια στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με δυτικούς βορειοδυτικούς ανέμους στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ και βόρειους βορειοδυτικούς στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34-36 βαθμούς στα ηπειρωτικά, ενώ τοπικά τη Δευτέρα ίσως αγγίξει τους 37-38 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα θα κυμανθεί από 29 έως 36 βαθμούς, με υψηλότερες τιμές στην Κρήτη και τα μεγαλύτερα νησιά.

Σήμερα Παρασκευή ο καιρός είναι αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές μπόρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία έφτασε έως 36 βαθμούς στα ηπειρωτικά και 29-30 βαθμούς στις Κυκλάδες.

Στην Αττική ο καιρός θα παραμείνει αίθριος, με βόρειους ανέμους έως 5 μποφόρ και μέγιστη θερμοκρασία 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών το απόγευμα στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς.

Κολυδάς για τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Ζέστη διαρκείας, αλλά όχι στα επίπεδα του καύσωνα

Ο Θοδωρής Κολυδάς προειδοποιεί για παρατεταμένη ζέστη τις επόμενες ημέρες, χωρίς όμως να αναμένεται καύσωνας, μέχρι και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.

Ο μετεωρολόγος, μέσα από ανάρτησή του στα social media, επισημαίνει ότι το πιο θερμό διάστημα θα διαρκέσει από την Πέμπτη έως την Κυριακή, ενώ η ζέστη θα παραμείνει έως και την Τετάρτη 11 Ιουνίου.

Οπως αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς στην ανάρτησή του:

«ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΑΣΤΑΘΕΙΑ – ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Αρκετή ζέστη σήμερα στα ηπειρωτικά με τον υδράργυρο τοπικά να φτάνει τους 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ παράλληλα εκδηλώθηκε και αστάθεια στα βόρεια.

Η θερμοκρασία το Σάββατο θα ανέβει κι άλλο και θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς . Οι πιο ζεστές ημέρες θα είναι η Κυριακή και η Δευτέρα του #Αγίου_Πνεύματος.

Aπό την Τρίτη και μετά ακολουθεί πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα επανέλθει σε κανονικά (τυπικά καλοκαιρινά) επίπεδα».

ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΑΣΤΑΘΕΙΑ – ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
Αρκετή ζέστη σήμερα στα ηπειρωτικά με τον υδράργυρο τοπικά να φτάνει τους 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ παράλληλα εκδηλώθηκε και αστάθεια στα βόρεια.
Η θερμοκρασία το Σάββατο θα ανέβει κι άλλο και… pic.twitter.com/hUM0r542TV

— Theodoros Kolydas (@KolydasT) June 5, 2025Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Ζεστός θα είναι και σήμερα ο καιρός, με τη θερμοκρασία να επιμένει σε καλοκαιρινά επίπεδα, ενώ δεν θα λείψουν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, γενικά αίθριος θα είναι σήμερα Παρασκευή (6/6) ο καιρός, όμως βαθμιαία από το μεσημέρι κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία καθώς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 34 με 35 και κατά τόπους τους 36 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ: Ο καιρός σήμερα ανά περιοχή

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι κατά τόπους θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι κατά τόπους στη Μακεδονία και στα ορεινά της Θράκης θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη και στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στις Σποράδες έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο (7/6)

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 34 με 35 βαθμούς και κατά τόπους στο εσωτερικό τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Κυριακή (8/6)

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και θα διατηρηθεί σε υψηλές για την εποχή τιμές.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος (9/6)

Γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στη Λάρισα: Βρέθηκε σορός γυναίκας να επιπλέει στον Πηνειό

Φωτιά στο Μάτι: Θρίλερ με τον εντοπισμό του Φωστιέρη από τις Αρχές μετά τη δίκη – «Δεν καταζητούμαι» δηλώνει

Όπου φύγει-φύγει για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – Μεγάλα μποτιλιαρίσματα

Keywords