Κάηκες από τον ήλιο; Τα σωστά βήματα για θεραπεία!

ΥΓΕΙΑ

 

Όσο προσεκτική κι αν είσαι με τον ήλιο και όσο εξονυχιστικά κι αν επιλέγεις το αντηλιακό σου, σίγουρα έχεις νιώσει έστω μια φορά τις βλαβερές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας, Το ξέρεις, το έχεις εμπεδώσει, έχεις βαρεθεί να διαβάζεις κάθε χρόνο πόσο ο ήλιος δεν είναι πια φίλος για το δέρμα μας και πόσο σημαντικό είναι να προστατευόμαστε.

Λίγο, όμως, οι επτά ώρες που ξεχνιέσαι στην παραλία και η δέκατη επάλειψη με αντηλιακό που, θα συμφωνήσουμε, είναι βαρετή διαδικασία, και λίγο οι διαδρομές με το αυτοκίνητο κατά τις οποίες νομίζεις πως δεν σε βλέπει ο ήλιος, ορίστε ένα

ωραιότατο έγκαυμα στη μύτη, στην πλάτη ή στα γόνατά σου. Και τώρα τι κάνουμε; Οπλίσου με υπομονή και ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές μας για να ανακουφιστείς από τον πόνο.

Μείωσε το πρήξιμο: Τις πρώτες 12 ώρες μετά την έκθεση στον ήλιο βάλε πάγο στην περιοχή και πάρε κάποιο αντιφλεγμονώδες φάρμακο.Κάνε συχνά ντους, με χλιαρό προς κρύο νερό. Το ζεστό νερό θα κάνει κακό στο έγκαυμα και ούτως ή άλλως αποκλείεται να το αντέξεις.Εμπόδισε την αφυδάτωση: Πιες όσο περισσότερο νερό μπορείς ώστε να αντικαταστήσεις την ποσότητά του που χάθηκε από το σώμα σου.Μείνε σε δροσερό και σκιερό μέρος. Εκτός του ότι θα επιδεινωθεί το έγκαυμα αν εκτεθείς στον ήλιο, το τελευταίο που θέλεις είναι τα συμπτώματα της ηλίασης πακέτο με το έγκαυμά σου.Μείνε ψύχραιμη: Μη χρησιμοποιήσεις body butter, βαζελίνη ή οποιοδήποτε άλλο λιπαρό προϊόν στην περιοχή του εγκαύματος. Οι σπιτικές αλχημείες, που όλες μάθαμε από τις μαμάδες μας, παγιδεύουν τη θερμότητα και καθυστερούν τη θεραπεία. Για να ανακουφίσεις τη φλεγμονή, άπλωσε μια λεπτόρρευστη κρέμα ή ένα τζελ πλούσιο σε αλόη ή χαμομήλι: φημίζονται και τα δύο για τις καταπραϋντικές τους ιδιότητες.Απόφυγε να φοράς εφαρμοστά, στενά, νάιλον ή ρούχα από συνθετικά υφάσματα γενικώς, τα οποία επιδεινώνουν τον πόνο εξαιτίας της τριβής, ειδικά αν στην επιδερμίδα σας έχουν εμφανιστεί φουσκάλες. Τα βαμβακερά είναι ο καλύτερος φίλος της ταλαιπωρημένης επιδερμίδας.

Αν το έγκαυμα φαίνεται σοβαρό, πονάει πολύ και δε δείχνει να υποχωρεί μετά από δύο ή το πολύ τρεις μέρες, επισκέψου έναν γιατρό.

ΉλιοςέγκαυμαπροστασίααντιμετώπισηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα