«Καμπανάκι» για κορωνοϊό: «Ανησυχητική η αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων» (LIVE)

«Καμία ανησυχία» για τη διακοπή των δοκιμών της AstraZenecaΕΛΛAΔΑ

 

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου του κορονοϊού είναι 287, εκ των οποίων τα 43 συνδέονται με γνωστές συρροές και 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχου στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, στην έναρξη της

σημερινής τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της Covid-19 στην Ελλάδα, με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και την καθηγήτρια λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Ενημέρωσε πως ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι έφτασε τους 52.

Παρακολουθήστε ζωντανά:

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, για την πορεία της πανδημίας, υπογράμμισε ότι είναι ανησυχητική η αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων.

«Σε πλήρη αντίθεση με την προηγούμενη εβδομάδα, παρατηρείται αύξηση στον ημερήσιο απολογισμό κρουσμάτων στην Ελλάδα. Ο αριθμός των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ, που έφτασε τις 52 προκαλεί ανησυχία», ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της Covid-19 στη χώρα.

Οι πολλαπλές συρροές κρουσμάτων με τοπικό χαρακτήρα είναι ενδεικτικές γεγονότων υπερμετάδοσης, είπε, και για ακόμα μια φορά επεσήμανε ότι ο ιός μπορεί να ανατρέψει την εικόνα της πανδημίας από τη μία ημέρα στην άλλη, με γεγονότα υπερμετάδοσης, όπως έχει διαπιστωθεί και σε άλλα κράτη του εξωτερικού, για παράδειγμα στα εργοστάσια παραγωγής κρέατος στη Γερμανία.

Για το ζήτημα των εμβολίων και το συμβάν με το εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca ανέφερε: «Ενας ασθενείς εμφάνισε παρενέργειες και συνεχίζει να παρακολουθείται, όπως και όλοι όσοι συμμετέχουν στις δοκιμές. Υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στις κλινικές δοκιμές, αλλά όχι στην ευρύτερη έρευνα. Η μελέτη συνεχίζεται κανονικά προς το παρόν, θα σταματήσει εκτός αν υπάρξουν σοβαρές παρενέργειες σε περισσότερους ασθενείς. Τέτοια γεγονότα στις μελέτες συμβαίνουν συχνά και δεν είναι ανησυχητικά. Στην συγκεκριμένη μελέτη, είναι η δεύτερη φορά που διακόπτεται».

Από σήμερα η Πέλλα, η Πιερία, η Ημαθία και το Κιλκίς τέθηκαν σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων μέχρι την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου. «Απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους εκεί να τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα. Η εφαρμογή των μέτρων είναι ο μόνος τρόπος για να μην υπάρξει διασπορά του ιού. Να παραμείνουμε όλοι σε επιφυλακή», επισήμανε μεταξύ άλλων από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα τόνισε ότι στα νησιά Πάρου και Αντιπάρου παύει να ισχύει το καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων από τις 14 Σεπτεμβρίου και ισχύει ό,τι ισχύει για τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές. Ακόμη σημείωσε ότι παρατείνονται τα μέτρα για τις υπόλοιπες περιοχές που ισχύουν ειδικά περιοριστικά μέτρα, ενώ σχετικά με τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, όπως η Περιφέρεια Αττικής, τα μέτρα που ισχύουν παρατείνονται.

Ενόψει του ανοίγματος των σχολείων ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι δημιουργείται μια ομάδα διαχείρισης, μια λεγόμενη task force, με τη σύμπραξη των υπουργείων Υγείας, Παιδείας, της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, που θα υποστηρίζει σε καθημερινή βάση κατά το πρώτο διάστημα τους περιφερειακούς διευθυντές υγείας αλλά και τους διευθυντές εκπαίδευσης στη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων στα σχολεία. Η επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης θα είναι δυνατή από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 πμ στα τηλέφωνα 2131510984, 0985, και 0986.

Επιπλέον 287 κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 43 συνδέονται με γνωστές συρροές και 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 12734, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες.

Από τα συνολικά κρούσματα, 2340 (18.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5601 (44.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

ΚορωνοϊόςΜαγιορκίνηςΧαρδαλιάςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα