Ιταλία: Ο Σαλβίνι έκανε παρουσιαστή στην πρωινή ζώνη της Rai τον βιογράφο του

ΚΟΣΜΟΣ

Μία νέα σύγκρουση συνταράσσει το ήδη εκρηκτικό τοπίο στην κρατική ραδιοτηλεόραση της Ιταλίας Rai, μετά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της ξενοφοβικής Λέγκας για τη σύνθεση και το προσωπικό των εκπομπών της, με απομακρύνσεις 'ιστορικών' προσώπων της και αμφιλεγόμενες αναθέσεις. Τελευταίο κρούσμα η επιλογή του Ρομπέρτο Πολέτι, πρώην διευθυντή του Radio Padania της Λέγκας και πρώτου βιογράφου του

ηγέτη της Ματέο Σαλβίνι, για να παρουσιάζει την πρωινή ενημερωτική εκπομπή UnoMattina του πρώτου καναλιού τα Rai.

Ο Πολέτι είναι συγγραφέας του βιβλίου "Σαλβίνι & Σαλβίνι. Η κατά Ματθαίον σκέψη από το Α ως το Ω "(Salvini & Salvini, Il Matteo Pensiero dalla A alla Z) το 2015, ενώ έχει εργασθεί επίσης και στην εταιρεία οπτικοακουστικών παραγωγών Mediaset του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Το 'ντεμπούτο' του στη Rai θα γίνει το καλοκαίρι με την εκπομπή Uno Mattina Estate.

Ο πρώτος που αντέδρασε είναι ο γραμματέας του εποπτικού συμβουλίου για τη Rai από το Δημοκρατικό Κόμμα (ΡD), Μικέλε Αντζάλντι, ο οποίος κατήγγειλε τη σιωπή του προέδρου της Βουλής και της επιτροπής εποπτείας της Rai «για τον διορισμό του βιογράφου του Σαλβίνι και πρώην διευθυντή του Radio Padania Ρομπέρτο Πολέτι, προκειμένου να του ανατεθεί η παρουσίαση μίας ενημερωτικής εκπομπής όπως το Uno Mattina, που θα μετατραπεί σε Uno Salvini με τα λεφτά των φορολογουμένων».

Για τον ίδιο δεν είναι μόνον επονείδιστο «να καλύπτεται η πληροφόρηση που προσφέρει ο δημόσιος φορέας από μεροληπτικούς 'δικούς' μας δημοσιογράφους, αλλά κυρίως το σφάλμα να προσφεύγουμε σε εξωτερικές αναθέσεις που κοστίζουν πολλά χρήματα», όταν η Rai διαθέτει 1.700 μόνιμους δημοσιογράφους, πέραν των πολυάριθμων συνεργατών της.

ΙταλίαΣαλβίνιRAIΠολέτιΔημοκρατική ΚόμμαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα