Ισπανία: Αποσύρεται οριστικά από την πολιτική ο πρόεδρος των Ciudadanos

ΚΟΣΜΟΣ

 

Πικραμένος από το εκλογικό χαστούκι που έλαβε το κόμμα του στις ισπανικές βουλευτικές εκλογές, ο ηγέτης του νεοφιλεύθερου κόμματος «Ciudadanos» ανακοίνωσε σήμερα ότι αποχωρεί όχι μόνο από την προεδρία του κόμματος αλλά και την βουλή.

 Ο 39χρονος Ριβέρα λέει «αντίο» στην πολιτική σκηνή της ιβηρικής χώρας δηλώνοντας πως αναλαμβάνει την ευθύνη για το χθεσινό «κακό αποτέλεσμα» του κόμματος με την ελπίδα ότι οι «Ciudadanos» (Πολίτες) θα επιστρέψουν

στις ρίζες τους ως κεντρώου και φιλελεύθερου πολιτικού σχηματισμού.

Το κόμμα των «Πολιτών» κέρδισε μόλις 10 έδρες, λιγότερες από το ένα πέμπτο των 57 εδρών που είχαν κερδίσει στις προηγούμενες εκλογές του Απριλίου.

Ο 39χρονος ηγέτης του νεοφιλελεύθερου κόμματος ήταν μία από τις βασικές προσωπικότητες της ισπανικής πολιτικής ζωής μετά την ηχηρή είσοδο, το 2015, του κόμματος «Ciudadanos» (Πολίτες), στο εθνικό κοινοβούλιο.

Με φιλελεύθερο πνεύμα στην οικονομία, ήταν αδιάλλακτος με τους Καταλανούς και τους Βάσκους αυτονομιστές.

Είχε τεθεί επικεφαλής των Ciudadanos το 2006 για να αντιταχθεί στην άνοδο του αυτονομισμού στην Καταλονία.

«Τα άσχημα αποτελέσματα ανήκουν στον ηγέτη. Αποχωρεί από την πολιτική ζωή. Από τον δημόσιο βίο. Το έχω απολαύσει κι έχω μάθει πολλά», δήλωσε ο Ριβέρα.

Η 38χρονη Inés Arrimadas είναι ο πιο πιθανή διάδοχός του, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «El Pais».

Η ιδιαίτερα γοητευτική Ισπανίδα μιλάει άψογα καταλανικά κι έχει παντρευτεί Καταλανό ωστόσο, δεν στηρίζει την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

CiudadanosΡιβέραΙσπανίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα