Ισόβια στην παπαδιά και τον εραστή της – «Σφράγισε» την καταδίκη η κατάθεση καταπέλτης του γιου της

ΕΛΛAΔΑ

Καταιγιστικές ήταν οι αποκαλύψεις χθες Τρίτη στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών, κατά την ακροαματική διαδικασία για την δολοφονία 52χρονου ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου τον Ιούνιο του 2013, με κατηγορούμενους τη σύζυγο του και τον εραστή της.

Σύμφωνα με το tempo24, αποκαλυπτικός ήταν ο γιος της "μαύρης" χήρας, που περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις παράνομες ερωτικές σχέσεις που είχε κατά το παρελθόν η μητέρα, τη σχέση με τον δολοφονηθέντα πατέρα του αλλά και την συνομιλία "φωτιά" που φέρεται να είχε με τον άνδρα που πάτησε την σκανδάλη, αφαιρώντας τη ζωή του ιερέα.

Ο

νεαρός ενώπιον του Δικαστηρίου, κατέθεσε πως οι γονείς του είχαν συχνά καβγάδες, ενώ γνώριζε για τις επί σειρά ετών εξωσυζυγικές σχέσεις της μητέρας του λέγοντας πώς ολοι στο χωριό έλεγαν πως η παπαδιά "γυρνάει".

Ανέφερε ότι είχε δει τον δολοφόνο του πατέρα του κάποιες φορές και ότι είχαν μιλήσει τυπικά. Μάλιστα ανέφερε πως σε μια συνομιλία που είχε με τον δράστη, του είχε "αποκαλύψει" πως για να προστατεύσει αυτούς που αγαπά μπορεί ακόμα και να σκοτώσει!

Ο γιος της κατηγορούμενης ανέφερε πως και εκείνη είχε ανάμειξη στη στυγερή δολοφονία του πατέρα του.

Τι κατέθεσαν οι κατηγορούμενοι

Ο δράστης ανέφερε χαρακτηριστικά: "Συνεχώς μου έλεγε ότι ο παπάς την χτυπούσε και ότι έπρεπε να βγει από τη μέση για να μη της φάει την περιουσία. Μου έλεγε ότι δε νοιαζόμουν για εκείνη, ότι δε τη βοηθούσα και ότι δεν αγαπάω. Το να τον σκοτώσω θα ήταν η απόδειξη της αγάπης μου"

Η παπαδιά είπε στο δικαστήριο: "Στον κατηγορούμενο δεν είχα πει τίποτα για εμένα ούτε του ζήτησα κάτι. Με απειλούσε συνέχεια... ενώ εγώ του είχα πει ότι δεν πρόκειται να χωρίσω εκείνος επέμενε ότι θα έκανε κακό σε όλους".

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή τους τονίζοντας, πως η παπαδιά εκμεταλλευτηκε το πάθος του κατηγορούμενου και τον έπεισε να σκοτώσει τον ιερεα, ενώ συμπλήρωσε πως ο κατηγορουμενος δεν είναι τρελός αλλά έπασχε από ερωτική ασθένεια για την παπαδιά.

Τελικά το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών έκρινε ομόφωνα τους κατηγορούμενος ένοχους και τους επέβαλλε την ποινή των ισοβίων, χωρίς να τους αναγνωρίστει κάποιο ελαφρυντικό.

Στο άκουσμα της απόφασης η παπαδιά λιποθύμησε.

ιερέαςδολοφονίαδίκηκαταδίκηεραστήςγιοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα