Ιράκ: Σφοδρές μάχες για τον πλήρη έλεγχο του πανεπιστημίου της Μοσούλης

ΚΟΣΜΟΣ

Ιρακινοί στρατιώτες πανηγυρίζουν και γιορτάζουν για την ανακατάληψη του Πανεπιστημίου της Μοσούλης, που αποτελούσε ένα από τα προπύργια των τζιχαντιστών.

Οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή του Πανεπιστημίου, καθώς υπάρχουν ακόμα αρκετά σημεία υπό των έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο ιρακινός στρατός ενισχύεται και με επιδρομές από αέρος, καθώς δεν υπάρχουν πολίτες μέσα στο Πανεπιστήμιο.

Οι τζιχαντιστές που βρίσκονται ουσιαστικά υπό πολιορκία, προβάλλουν σθεναρή

αντίσταση. Η ανακατάληψη των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου έχει περισσότερο συμβολική παρά στρατηγική σημασία στην προσπάθεια για απομάκρυνση του Ισλαμικού Κράτους από τη Μοσούλη, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ.

Το κέντρο της πόλης και οι δυτικές περιοχές παραμένουν υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών.

Οι δυνάμεις του ιρακινού στρατού μπήκαν στην πόλη από τα ανατολικά και προχωρούν δίνοντας σφοδρές μάχες για κάθε γειτονιά της πόλης.

Κατά τις επιχειρήσεις που διεξάγουν από αέρος και στο έδαφος, υπάρχουν παράπλευρες απώλειες. Κάτοικοι της Μοσούλης αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 πολίτες κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής κατά των τζιχαντιστών. Δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα αν πρόκειται για αεροεπιδρομή της διεθνούς συμμαχίας υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες ή των ιρακινών δυνάμεων.

Πηγή: euronews

ΙράκΜοσούληπανεπιστήμιοσφοδρές μάχεςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα