ΗΠΑ: Δέσμευση Μπάιντεν για την πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρο στην ιστορία

ΚΟΣΜΟΣ

 

Ο Τζο Μπάιντεν, φαβορί στις προκριματικές εκλογές για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, δεσμεύθηκε χθες, Κυριακή, να επιλέξει μια γυναίκα ως υποψήφια για την αντιπροεδρία στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Πολλές γυναίκες έχουν τα προσόντα για να γίνουν πρόεδροι στο μέλλον. Θα όριζα μια γυναίκα ως αντιπρόεδρο», δήλωσε ο Μπάιντεν στη διάρκεια τηλεμαχίας με τον Δημοκρατικό αντίπαλό του Μπέρνι Σάντερς.

Ο τελευταίος

διαβεβαίωσε επίσης πως θα επέλεγε «κατά πάσα πιθανότητα» μια γυναίκα για αντιπρόεδρό του.

«Για μένα, το θέμα δεν είναι μόνο να επιλεγεί μια γυναίκα (για αντιπρόεδρος), το θέμα είναι να επιλεγεί μια προοδευτική γυναίκα», δήλωσε υπογραμμίζοντας την «ισχυρή πρόθεσή» του να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς όμως να δεσμευθεί τόσο κατηγορηματικά όσο ο Τζο Μπάιντεν.

Έξι γυναίκες ήταν αρχικά υποψήφιες για το χρίσμα των Δημοκρατικών -αριθμός ρεκόρ- όμως η κούρσα έχει πλέον μετατραπεί σε μια μονομαχία μεταξύ αυτών των δύο εβδομηντάχρονων ανδρών.

Η βουλευτής της Χαβάης Τούλσι Γκάμπαρντ παραμένει επισήμως στην κούρσα, αλλά δεν έχει καμιά πιθανότητα να κερδίσει.

Τα ονόματα της μαύρης γερουσιαστή Καμάλα Χάρις, η οποία εγκατέλειψε την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών τον Δεκέμβριο, ακόμη και η προοδευτική γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν, η τελευταία υποψήφια που αποσύρθηκε, είναι μεταξύ αυτών που επανέρχονται συχνότερα για την αντιπροεδρία στο ψηφοδέλτιο με τον μελλοντικό διεκδικητή του Λευκού Οίκου. Παραδοσιακά οι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές ανακοινώνουν τον υποψήφιό τους για την αντιπροεδρία γύρω στο καλοκαίρι.

Καμιά γυναίκα δεν έχει εκλεγεί ποτέ πρόεδρος ούτε αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΗΠΑδέσμευσηΜπάιντενγυναίκααντιπρόεδροςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα