Ινδία Κορωνοϊός: Η φωτογραφία του εξουθενωμένου γιατρού που σοκάρει – Είναι λουσμένος στον ιδρώτα

Η Ινδία ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά τις τελευταίες ημέρες. Καθημερινά σπάει το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων με περισσότερα από 400.000 κρούσματα το 24ωρο.

Την ίδια ώρα το σύστημα υγείας της χώρας έχει καταρρεύσει.
Τα νοσοκομεία αδυνατούν να αντιμετωπίσουν όλον αυτόν τον όγκο ανθρώπων, ενώ οι φιάλες οξυγόνου έχουν εξαφανιστεί. Η μαυραγορίτες κάνουν χρυσές δουλειές και εκεί που η τιμή μιας μεγάλη φιάλης ήταν στα 50 ευρώ τώρα οι επιτήδειοι την έχουν εκτοξεύσει στα 1200 ευρώ.


Και όπως συμβαίνει παντού στον κόσμο οι γιατροί του δημόσιου σύστημα υγείας, προσπαθούν μόνοι τους χωρίς

καμιά βοήθεια για το καλύτερο. Τρεις και τέσσερεις μέρες συνεχόμενες χωρίς ύπνο εργάζονται και προσπαθούν να σώσουν έστω και μια ζωή.

Proud to serve the nation pic.twitter.com/xwyGSax39y

— Dr_sohil (@DrSohil) April 28, 2021

Ο γιατρός Σοχίλ Μακβουανά ανέβασε μια φωτογραφία του στο διαδίκτυο από τη δουλειά του. Είναι εξουθενωμένος, σχεδόν διαλυμένος και τα ρούχα που φοράει έχουν κολλήσει επάνω του από τον ιδρώτα.
Ο γιατρός δημοσίευσε στο twitter δύο εικόνες: στην πρώτη είναι καλυμμένος με νοσοκομειακά ρούχα και στη δεύτερη, με πουκάμισο. «Μιλώντας για λογαριασμό όλων των γιατρών και των εργαζομένων στον τομέα της υγείας… Εργαζόμαστε πραγματικά σκληρά μακριά από την οικογένειά μας… Μερικές φορές ένα βήμα από ασθενή με κορωνοϊό, μερικές φορές μία ίντσα από ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση» έγραψε.


Ο γιατρός κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν. «Είναι η μόνη λύση. Μείνετε ασφαλείς», επισήμανε. Το μήνυμά του έτυχε μεγάλης αποδοχής, με περισσότερα από 17.000 retweets και 132.000 likes.

Keywords
Τυχαία Θέματα