Ινδία: Κοριτσάκι γεννήθηκε χωρίς χέρια και πόδια λόγω σπάνιας γενετικής διαταραχής (Photos/Video)

ΚΟΣΜΟΣ

 

Ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε χωρίς να έχει κανένα από τα τέσσερα άκρα του, λόγω σπάνιας γενετικής διαταραχής, έχει αφήσει τους γιατρούς και τα μέλη της οικογένειάς τους άναυδα στην Ινδία.

Μια 28χρηνη γυναίκα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, γέννησε το παιδί της στο χωριό Sakla του Sironj Tehsil στην περιοχή Vidisha χθες.

Σύμφωνα με αναφορές, το μωρό γεννήθηκε με αυτοσωμική υπολειπόμενη συγγενή διαταραχή – επιστημονικώς Tetra-Amelia - η οποία χαρακτηρίζεται από την απουσία και των τεσσάρων άκρων.

Το βίντεο δείχνει μια γυναίκα

να κρατά το μωρό που δεν έχει ούτε χέρια ούτε πόδια και να είναι τυλιγμένο σε κουβέρτα.

Ο Δρ Suresh Aggarwal, παιδίατρος στο νοσοκομείο Rajiv Gandhi Smriti, Sironj, δήλωσε ότι το μωρό είναι απόλυτα υγιές. Οι γιατροί προτείνουν το μωρό να παραληφθεί από επιστήμονες για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις ώστε αν ελεγχθεί και σε τι κατάσταση βρίσκονται τα εσωτερικά του όργανα και εάν έχουν αναπτυχθεί σωστά.

Το σύνδρομο Tetra-Amelia είναι μια γενετική διαταραχή που προκαλείται από μεταλλάξεις στο γονίδιο WNT3 και είναι εξαιρετικά σπάνια.

Σύμφωνα με το Bhopal CMHO και τον παιδίατρο Dr Prabhakar Tiwari, το σύνδρομο προσβάλλει ένα στα 100.000 νεογέννητα.

Μια μελέτη του 2011 από τη Δρ Eva Bermejo-Sanchez του Ερευνητικού Κέντρου για τις Συγγενείς Ανωμαλίες (CIAC) στο Instituto de Salud Carlos III της Ισπανίας, δείχνει ότι η διαταραχή εμφανίζεται σε περίπου μία στις 71.000 κυήσεις.

Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις του συνδρόμου που καταγράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του RJ Wilson από τη Φλωρεντία της Νότιας Καρολίνας.

Η μητέρα του Jasmine Self ήταν πέντε μηνών έγκυος όταν σε υπερηχογράφημα που έκανε αποκαλύφθηκε ότι τα άκρα του μικρού της δεν αναπτύσσονται.

Αφού ενημερώθηκε για τον τερματισμό της εγκυμοσύνης της, η κυρία Self και ο φίλος της Rondell Wilson αποφάσισαν να μην εγκαταλείψουν το μωρό τους.

Το πιο ίσως διάσημο τέτοιο περιστατικό είναι Nicholas James Vujicic, ένας Αυστραλός που γεννήθηκε το 1982, ο οποίος είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάτων παιδιών και συγγραφέας. Μάλιστα έχει ταξιδέψει σε 44 χώρες του κόσμου!

  

ΙνδίαγέννησηδιαταραχήTetra-AmeliaHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα