Ηλιόπουλος: «Η Αθήνα χρειάζεται μεγάλες τομές»

Πολιτική

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα NEA ΣΕΛΙΔΑ ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος αναλύει τα προβλήματα της Αθήνας, και καλεί τους πολιτικούς του αντιπάλους σε ντιμπέιτ, ώστε να γίνουν γνωστά τα προγράμματα των συνυποψήφιων του και ακολούθως να αποφασίσουν οι πολίτες της Αθήνας για την ψήφο τους.

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ

υποστήριξε ότι η Αθήνα χρειάζεται μια δημοτική Αρχή που ξέρει να ακούει, που έχει ρίζες στις γειτονιές της και δεν θα είναι κλεισμένη στους τέσσερις τοίχους του δημαρχείου με την επιδίωξη να βρεθεί στους τέσσερις τοίχους της Βουλής ή του Μεγάρου Μαξίμου και καλεί τους συνυποψηφίους του σε ένα ντιμπέιτ για να παρουσιάσουν τις θέσεις τους στους κατοίκους της πόλης μας.

«Η Αθήνα χρειάζεται μεγάλες τομές και αυτό δεν γίνεται αν θες να τα έχεις καλά με όλους» σημειώνει και προσθέτει: «Με την απλή αναλογική μπαίνει τέλος σε ένα δημαρχοκεντρικό και αυταρχικό μοντέλο διοίκησης που συνέβαλε και στη διαφθορά. Η «Ανοιχτή Πόλη» συμμετέχει στον δήμο από το 2006 και έχουμε θέσεις και προτάσεις τόσο για τα μικρά όσο και για τα μεγάλα προβλήματα του δήμου»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων επισημαίνει ότι «αυτό που λείπει εδώ και χρόνια από την πόλη μας είναι μια ξεκάθαρη κατεύθυνση που να θέτει σε προτεραιότητα τις γειτονιές της Αθήνας και την καθημερινότητα» και υπογραμμίζει ότι «όλο το 2018 δεν έγινε ούτε ένα έργο στους τομείς του πρασίνου και του φωτισμού και η απορρόφηση του προϋπολογισμού στο θέμα της καθαριότητας είναι κάτω από το 40% και όλα αυτά εξηγούν την εικόνα εγκατάλειψης της πόλης».

Μάλιστα, όπως τονίζει… «ο δήμος έχει εξασφαλίσει 85 εκατ. από την περιφέρεια και ενώ υπάρχουν έτοιμες οι μελέτες για τη δημιουργία επτά κλειστών αθλητικών χώρων, η δημοτική Αρχή δεν προχωράει στα συγκεκριμένα έργα».

Ακόμη, εμφανίστηκε ανοιχτός σε συνεργασίες, με μια εξαίρεση: «Καμία συνεργασία και κανέναν διάλογο με τους νεοναζί. Η Αθήνα είναι ασφαλέστερη χωρίς αυτούς».

Τέλος, πήρε θέση και για τη Συμφωνία των Πρεσπών υπογραμμίζοντας ότι «η επίλυση του ονοματολογικού είναι μια εμβληματική κίνηση που δίνει τέλος σε μια διαμάχη χρόνων. Μια διαμάχη που έχει θρέψει εθνικισμούς και από τις δύο πλευρές των λιμνών. Η συμφωνία βάζει τα θεμέλια για μια νέα εποχή ειρήνης και συνεργασίας στα Βαλκάνια».

Νάσος ΗλιόπουλοςΣΥΡΙΖΑσυμφωνία των ΠρεσπώνΑθηνάHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα