Η Βερόνικα Δαβάκη στο «Π»: «Ο Ξυδάκης είναι ποιητής…»

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία τους στον δίσκο «Άσωτος Καιρός», o Νίκος Ξυδάκης, η Βερόνικα Δαβάκη και οι Polis Ensemble συναντιούνται για δύο συναυλίες στο «Μικρό Παλλάς», τις επόμενες Δευτέρες του Δεκεμβρίου.

Πως βλέπει αυτή τη συνεργασία μια από τις καλύτερες τραγουδίστριες της γενιάς της, η Βερόνικα Δαβάκη; Οι απαντήσεις της στις ερωτήσεις του «Π»:

-Η συνεργασία με εμβληματικούς συνθέτες στη ζωή σας, πόσο καθόρισε

τα βήματά σας στη μουσική;

-Οι συνθέτες που είχα την τύχη να συναντήσω και να συνεργαστώ έχουν υψηλό ανάστημα και βλέμμα βαθύ. Κι εγώ χρειάστηκε να δουλέψω για να σταθώ απέναντι τους. Αυτές οι συναντήσεις καθόρισαν την ίδια τη σχέση μου με την μουσική, το ήθος και την διαγωγή μου σε σχέση με το τραγούδι. Είναι η προίκα μου.

-Ο Νίκος Ξυδάκης με λίγα λόγια…

-Τον ξέρουμε όλοι από τα τραγούδια του. Ένας ποιητής, ένας πολύπλευρος καλλιτέχνης, με διεισδυτική ματιά, με χιούμορ, με μια πολύ προσωπική και σπάνια μουσική γλώσσα. Παρατηρώ με θαυμασμό πως αντιμετωπίζει τον στίχο, τον ρυθμό, τη μελωδία – ως συνθέτης αλλά και ως ερμηνευτής των έργων του. Του είμαι ευγνώμων.

-Ποια τραγούδια θ’ ακούσουμε στο Μικρό Παλλάς;

-Θα ακούσετε βέβαια τα τραγούδια του “Άσωτου Καιρού” μεταξύ των οποίων το Τζαμια Κρύσταλλα του Διονύση Καψάλη, του Μάνου Ελευθερίου το Αγάπη που ‘γινες Αρρώστια, το Θολό Νερό του Κώστα Φασουλά και Τα μικρά μας Μυστικά της Μαρίτας Αλημίση.

Αλλά θα ακούσετε και παλιοτερα και πολυαγαπημένα τραγούδια του Νίκου Ξυδάκη παιγμένα σε μια νεότερη, φρέσκια διάσταση από τους Polis και τραγουδισμένα εκ νέου από τον Νίκο και εμένα.

–Ποια είναι τα σχέδιά σας για αύριο;

-Αυτή τη στιγμή όλη μου η σκέψη είναι στο Παλλάς, στις Δεύτερες που έρχονται. Θέλω πολύ να επικοινωνήσω όλο αυτό το υλικό. Ακολουθεί στο ίδιο θέατρο ο Μεγάλος Αιρετικός του Δημήτρη Παπαδημητρίου όπου θα συμμετάσχω με ορισμένα τραγούδια μαζί με τον Κώστα Μακεδόνα, τον Γιώργο Φλωράκη και τον Πάνο Παπαϊωάννου.

INFO:

«Άσωτος Καιρός» – Μικρό Παλλάς, Αμερικής 2 (City Link), Κέντρο, Tηλ.: 210 3210025

Δευτέρα 5 και 12 Δεκεμβρίου, 21:15

Διαβάστε επίσης:

Μπαζάκα σε Παπακαλιάτη: «Γιατί με έβαζες συνέχεια να παίζω τη μάνα σου;»

Κάνιε Γουέστ: Έριξε «βόμβα» για την Κιμ Καρντάσιαν – Με απάτησε με τον Κρις Πολ

Γιώργος Λιάγκας: Εύχεται «καλά Χριστούγεννα» μέσα από τη θάλασσα

Keywords
Τυχαία Θέματα