Η Μέι ενημερώνει τον Τύπο για το Brexit: «Οι υπουργοί ας κάνουν αυτό που θεωρούν σωστό»

Απέκλεισε νέο δημοψήφισμαΚΟΣΜΟΣ

Να κάνουν «αυτό που πιστεύουν ότι είναι σωστό» κάλεσε τους υπουργούς της και τους βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος η Τερέζα Μέι.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί, ενημερώνοντας τον Τύπο για τις εξελίξεις αναφορικά με τη συμφωνία με την Κομισιόν για το Brexit και τους ενδοκυβερνητικούς κλυδωνισμούς, η Τερέζα Μέι ξεκαθάρισε ότι υποστηρίζει τη συμφωνία που επετεύχθη «με όλο της το είναι».

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας ισχυρίστηκε ότι ο λαός της χώρας επιθυμεί «να προχωρήσουμε

επιτέλους» με το Brexit, προσθέτοντας ότι αντιλαμβάνεται ότι κάποιοι είναι δυσαρεστημένοι με τη συμφωνία, ωστόσο τόνισε πλειστάκις ότι η συμφωνία καλύπτει πλήρως τα εθνικά συμφέροντα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δεδομένου ότι βουλευτές του κόμματός της κινούνται για πρόταση μομφής σε βάρος της, η Μέι δήλωσε ότι «η δουλειά μου είναι να φέρω μια συμφέρουσα συμφωνία για το λαό της Βρετανίας. Πιστεύω ότι η συμφωνία το επιτυγχάνει αυτό. Σκοπεύω να ολοκληρώσω τη διαδικασία; Ναι!».

Η Τερέζα Μέι απέκλεισε το ενδεχόμενο δευτέρου δημοψηφίσματος και υπογράμμισε πολλές φορές ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ε.Ε. στις 29 Μαρτίου του 2019.

Για το ζήτημα της Βόρειας Ιρλανδίας, η Βρετανίδα πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι θα απαιτηθεί συμφωνία με την Ε.Ε., ώστε να μην υπάρξει επιστροφή στα «σκληρά» σύνορα της προενωσιακής περιόδου.

Τερέζα ΜέιBrexitHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα