Η «κατάρα» των ηθοποιών που υποδύθηκαν τον Χριστό (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Κάθε χρόνο, κατά τις ημέρες του Πάσχα, η τηλεόραση προβάλλει πολλές θρησκευτικές ταινίες με το τηλεοπτικό κοινό να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ταινίες αυτές.

Ωστόσο, υπάρχει η φήμη ότι τους ηθοποιούς που έχουν ενσαρκώσει τον Ιησού Χριστό, ακολουθεί μια «κατάρα» .

Κάποιοι από αυτούς μετάνιωσαν πικρά γι’ αυτήν τους την επιλογή, καθώς μετά τον συγκεκριμένο

ρόλο είδαν την καριέρα τους να κατρακυλά, άλλοι απέκτησαν ψυχολογικά προβλήματα, ενώ υπήρξαν και οι περιπτώσεις ατυχημάτων κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ακόμα και θάνατοι των πρωταγωνιστών.

Η πρώτη ταινία για τη ζωή του Χριστού έκανε την εμφάνισή της το 1906, ενώ από τότε ακολούθησαν πολλές.

Δείτε παρακάτω τι κατάληξη είχαν κάποιοι από τους ηθοποιούς που υποδύθηκαν τον Χριστό.

Γουίλιαμ Νταφόε

Έπαιξε τον Ιησού στην ταινία «Ο τελευταίος πειρασμός», του Μάρτιν Σκορτσέζε. Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, τυφλώθηκε εντελώς από το ένα μάτι, έπειτα από αλλεργία που εμφάνισε. Μετά από χρόνια, και όταν πλέον η όραση του αποκαταστάθηκε, ο Νταφόε είπε πως είχε μεγάλο θράσος που τόλμησε να υποδυθεί τον Χριστό.

Γκράχαμ Τσάπμαν

O ηθοποιός πρωταγωνίστησε στην κωμική παραβολή της Βίβλου, «H Zωή του Μπραϊαν», υποδυόμενος ένα βρέφος που γεννήθηκε στη διπλανή φάτνη από εκείνη του Ιησού Χριστού. Ο Τσάπμαν πέθανε σε ηλικία 48 ετών από καρκίνο

Τεντ Νίλι

Yποδύθηκε τον Ιησού στο μιούζικαλ «Jesus Christ Superstar», και ενώ πίστευε πως μετά από αυτόν τον ρόλο η καριέρα του θα εκτοξευθεί, εκείνη πήρε την κατιούσα!

Ρόμπερτ Γουίλσον

Μετά το ρόλο του ως Ιησού σε πολλές σειρές της δεκαετίας του ’50, δεν κατάφερε να παίξει πουθενά αλλού.

Ρόμπερτ Πάουελ

Πρόκειται για τον πιο επιτυχημένο ρόλο του Ιησού, τον οποίο ενσάρκωσε ο 73χρονος σήμερα ηθοποιός Ρόμπερτ Πάουελ.
Ο ηθοποιός ήταν αυτός που υπέστη σε λιγότερο βαθμό από τους υπόλοιπους την «κατάρα», παρά το γεγονός ότι και η δική του καριέρα καταστράφηκε μετά από αυτόν το ρόλο. Πολλοί, μάλιστα, υποστήριξαν ότι μετά το τέλος της ταινίας παρουσίασε ψυχολογικά προβλήματα. Ο ίδιος πάντως, λέει πως πίστεψε πραγματικά στον Χριστό, ακόμα κι αν δεν πηγαίνει εκκλησία τακτικά.

Αλέξης Γκόλφης

Η πιο τραγική κατάληξη ηθοποιού που υποδύθηκε τον Ιησού Χριστό ήταν αυτή του Αλέξη Γκόλφη, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική μεταφορά του έργου του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται». Ο Αλέξης Γκόλφης είδε τη δημοτικότητά του να εκτοξεύεται στα ύψη αλλά μετά από αυτή τη συμμετοχή, δεν κατάφερε να κάνει άλλη επιτυχία. Η δόξα και το χρήμα έκαναν «φτερά», ενώ ακόμα και δυο επιχειρηματικές του απόποειρες έπεσαν στο κενό. Κατόπιν, εθίστηκε σε εξαρτήσεις και τον Αύγουστο του 2007, στα 59 του, έφυγε από τη ζωή.

Τζιμ Κάβιζελ

Ο Τζιμ Καβίζελ είχε, ήδη, καριέρα πριν υποδυθεί τον Ιησού στην ταινία «Τα πάθη του Χριστού. Ο Μελ Γκίμπσον τον είχε προειδοποιήσει, μάλιστα, ότι δε θα ήταν εύκολο να ξεφύγει από αυτόν τον ρόλο στην πορεία. Κάτι που -όπως ο ίδιος παραδέχθηκε δημοσίως- επαληθεύτηκε, καθώς μετά τον συγκεκριμένο ρόλο σταμάτησε να δέχεται αξιόλογες προτάσεις. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, τον είχε χτυπήσει κεραυνός, έπαθε εξάρθρωση κουβαλώντας τον Σταυρό, ενώ αρρώστησε και τραυματίστηκε στο χέρι.

Ιησούςρολόιθρησκευτικές ταινίεςηθοποιοίκατάραθάνατοιατυχήματαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα