Η Ιταλία αποποινικοποιεί τον… Γιάννη Αγιάννη

ΚΟΣΜΟΣ

Δεν θα είναι αδίκημα η κλοπή τροφίμων από τα σούπερ μάρκετ στην Ιταλία εάν κάποιος είναι άστεγος και πεινασμένος αποφάσισε το ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times. Στην υπόθεση που παραπέμπει στους Άθλιους του Ουγκώ, το δικαστήριο ακύρωσε καταδίκη ενός άστεγου από την Ουκρανία που πιάστηκε να κλέβει τυρί και σάλτσα αξίας 4.07 ευρώ από κατάστημα στην Τζένοα. Ο Roman Ostriakov είχε καταδικαστεί το Φεβρουάριο του 2015 σε ποινή φυλάκισης

έξι μηνών και πρόστιμο 100 ευρώ.

Η κατάσταση του κατηγορούμενου και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η κλοπή αποδεικνύουν ότι πήρε αυτή τη μικρή ποσότητα τροφίμων για να αντιμετωπίσει άμεσες και βασικές διατροφικές ανάγκες, συνεπώς λειτουργούσε υπό το καθεστώς ανάγκης και ως αποτέλεσμα η ληστεία δεν συνιστά έγκλημα, ανέφερε η απόφαση του δικαστηρίου.

Η δικηγόρος του Ουκρανού «Αγιάννη» είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εφημερίδα, ότι η έφεση έγινε για να λάβει μικρότερη ποινή και δεν περίμενε να ακυρωθεί πλήρως η πρωτόδικη απόφαση.

Ο Gherardo Colombo πρώην μέλος του ακυρωτικού δικαστηρίου της Ιταλίας, είπε ότι όταν εξετάζονται αδικήματα από φτωχούς ανθρώπους συνήθως τα δικαστήρια κατηγοριοποιούν τα αδικήματα ως πταίσματα, αλλά πταίσματα, είπε και πρόσθεσε ότι σε αντίθεση με τις ΗΠΑ στην Ιταλία η απόφαση δεν αποτελεί νομολογία που ακολουθείται πιστά από δικαστήρια που δικάζουν παρόμοιες υποθέσεις.

Η απόφαση του δικαστηρίου έχει προκαλέσει ένα μεγάλο διάλογο στην Ιταλία για την ορθότητά της.

Has video:
Keywords
Τυχαία Θέματα