Η Γκόλντι Χον εκπαιδεύει δασκάλους στη Σκιάθο (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

 

Στα θρανία θα καθίσουν περίπου 50 εκπαιδευτικοί προσχολικής αγωγής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από την Σκιάθο και τον Βόλο, για ένα σεμινάριο που έχει στόχο να τονώσει την αυτοπεποίθηση των παιδιών και υλοποιείται από την διάσημη ηθοποιό του Χόλιγουντ, την Γκόλντι Χον. Η πολυβραβευμένη Αμερικανίδα ηθοποιός, σκηνοθέτρια και παραγωγός υλοποιεί αυτά τα σεμινάρια σε όλο τον κόσμο μέσω του ιδρύματός της Goldie Hawn Foundation, που εδρεύει στο Λονδίνο εδώ και 17 χρόνια και στη διάρκεια αυτή, 6 εκατομμύρια παιδιά, όπως λέει η ίδια έχουν ωφεληθεί. 

Οι εκπαιδευτικοί μαθαίνουν τεχνικές

και πρακτικές τόνωσης της αυτοπεποίθησης των παιδιών και αποκτούν εργαλεία που τους βοηθούν να διαχειριστούν το άγχος τους, τόσο στην τάξη, όσο και έξω από αυτήν, μέσω του προγράμματος σπουδών MindUp.

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου από τις 9 το πρωί ως τις 4.30 το απόγευμα, η εκπαιδεύτρια του Ιδρύματος Uz Azfal, θα βρίσκεται στη Σκιάθο και θα δώσει σεμινάριο στους εκπαιδευτικούς. Το MindUp είναι ένα ευρέως αναγνωρισμένο Πρόγραμμα Σπουδών Κοινωνικής και Συναισθηματικής Μάθησης και αφορά σε παιδιά ηλικίας 3-11 χρόνων, με στόχο της ανάπτυξη δεξιοτήτων που ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους. Η Σκιάθος γίνεται η πρώτη περιοχή σε όλη τη χώρα που ενημερώνεται για το MindUp και το νησί του Παπαδιαμάντη πρωταγωνιστεί έτσι, σε εθνικό επίπεδο. «Είμαι ενθουσιασμένη που το πρόγραμμά μας θα διδαχθεί στην αγαπημένη μου Σκιάθο. Ήταν ένα όνειρο ζωής εδώ και χρόνια και χαίρομαι που ο δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας, και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» το πραγματοποιούν. Έχουν το καλύτερο ενδιαφέρον για τα παιδιά του νησιού, την ψυχική τους υγείας και την ευτυχία να ανθίσουν στο σχολείο και στη ζωή», αναφέρει σε μήνυμά της η Γκόλντι Χον, ανανεώνοντας το ραντεβού της και τους Σκιαθίτες για το ερχόμενο καλοκαίρι. Η ίδια με τον σύζυγό της, Κερτ Ράσελ και την κόρη της Κέιτ Χάντσον επιλέγουν κάθε χρόνο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές την Σκιάθο, όπου φιλοξενούνται από φίλους τους, άλλους αστέρες του Χόλιγουντ.

«Οι πρώτες συζητήσεις μαζί της έγιναν το καλοκαίρι του 2019 και τώρα πλέον μπορούμε να παρουσιάσουμε το πρόγραμμα MindUp, το οποίο θα παρακολουθήσουν και εκπαιδευτικοί που έρχονται ειδικά γι΄αυτό από τον Βόλο», λέει στο ethnos.gr η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», Κατερίνα Χατζηκωνσταντίνου. Η Γκόλντι Χον ίδρυσε το The Goldie Hawn Foundation το 2003 στο Λονδίνο, ως απάντηση, όπως εξηγεί, στην παγκόσμια επιδημία παιδικής επιθετικότητας, άγχους, κατάθλιψης και αυτοκτονιών. Βασισμένο στην νευροεπιστήμη, το πρόγραμμα MindUp, δίνει στα παιδιά τις γνώσεις και τα εργαλεία που χρειάζονται για να διαχειριστούν το άγχος, να ελέγξουν τα συναισθήματά τους και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του 21ου αιώνα με αισιοδοξία και δύναμη. «Τα παιδιά είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχει ο κόσμος για ένα ευτυχισμένο μέλλον με υγεία, σωματική και ψυχική. Μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, κλονίστηκα τόσο πολύ, όπως και όλοι γύρω μας και ο κόσμος άλλαξε σε μια στιγμή. Η σκέψη μου ήταν στους νέους που έδειξαν σημάδια σιωπηλής δυσφορίας, με συμπτώματα άγχους, κατάθλιψης, επιθετικότητας, ακόμη και τάσεις αυτοκτονίας. Ήταν αδιανόητο τα μικρά παιδιά να υποφέρουν από ψυχικές διαταραχές και να απομακρύνονται από την χαρούμενη παιδική τους ηλικία», αναφέρει η Γκόλντι Χον αναλύοντας το σκεπτικό για την σύσταση του ιδρύματός της. 

ΓΚΟΛΝΤΙ ΧΟΝΣκιάθοςσχολείαδάσκαλοιHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα